Gratis adviescall link
Menu link link
ICT

Resultaatgericht vitaliteitsbeleid
voor de branche ICT.

Talent vinden, binden en boeien? Breng de juiste focus aan in het vitaliteitsbeleid van jouw ICT-organisatie.

Foto van adviseur vitaliteit Joske Duifhuizen met hierin een quote over vitaliteit binnen de branche ICT. De quote luidt als volgt: Adaptics helpt ICT-organisaties hun talenten te binden en boeien, door in te zetten op vitaliteitsontwikkeling en vitaal leiderschap.
Vitaliteit: júist in de ICT een belangrijk focuspunt

War on talent. Voor HR-specialisten in de wereld van ICT is dit een bekende uitdaging. Het is lastig om talent te vinden, binden en boeien. Als specialist in vitaliteitsmanagement helpen we je bij het oplossen van deze uitdaging. Wat helpt? Goed werkgeverschap in de vorm van oprechte aandacht. Zoals ondersteuning in (persoonlijke) ontwikkeling, hulp bij stressmanagement, faciliteiten voor langdurig beeldschermwerk en programma’s om de fysieke en mentale energie te vergroten. Ook focus op managers is belangrijk, zodat zij zich ontwikkelen tot vitale leiders. Zo maken we jouw ICT-organisatie duurzaam vitaler en houden we medewerkers langer bevlogen en productief aan boord.

Wij creëren impact met onze integrale aanpak

Vitaal gedrag van organisaties en mensen duurzaam versterken. Dat is onze missie. Dit bereiken wij met onze integrale aanpak. Deze optimaliseert vitaliteit op alle niveaus binnen je organisatie. Door de vitaliteit van jouw organisatie in kaart te brengen, zijn we in staat de juiste interventie op het juiste moment aan te bieden. We meten de impact van interventies, zodat we gericht kunnen bijsturen. Met deze aanpak realiseren we duurzaam resultaat.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Wij sparren graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact op met Joske.
Portretfoto van adviseur vitaliteit Joske Duifhuizen.

Klantbeoordeling

9
Petra Lange - HR Manager Avanade
‘Wij wilden een bedrijf dat heel goed snapte wat onze mensen belangrijk vinden. Ook was data privacy voor ons heel belangrijk. En dat snapten ze direct.’
Aanrader

Is groei een van jouw KPI’s? Zet dan in op vitale medewerkers!

top