Offerte link
Menu link link

De Adaptics
Corona Helpdesk.

Steeds meer medewerkers krijgen door het coronavirus ‘angst’ om te gaan werken. Zeker mensen die binnen de vastgestelde risicogroepen vallen. Dit zorgt voor veel onzekerheid en vragen. Om overbelasting van HR te voorkomen, hebben we de Corona Helpdesk geopend: een telefonische helpdesk ingericht onder het toeziend oog van medisch specialisten.

Onze Corona Helpdesk bestaat uit een team Gezondheidsprofessionals dat dagelijks wordt gebrieft over de actuele ontwikkelingen en richtlijnen van het RIVM en de rijksoverheid. Zij zijn tevens op de hoogte van de procedures van de werkgever. Zo kunnen zij passend advies verstrekken aan medewerkers.

 

Waar kan de Corona Helpdesk bij helpen?

Algemene zorgen rondom corona

Medewerkers kunnen hier terecht met vragen en zorgen rondom corona. De professionals van de helpdesk bieden een luisterend oor en helpen medewerkers op weg richting een passende oplossing. Medische vragen worden doorgezet naar professionals en altijd op dezelfde dag beantwoord.

We hebben hiervoor een speciaal helpdesknummer. Zo kan snel met verschillende specialisten worden geschakeld. Ook is er een e-mailadres beschikbaar voor dit doeleinde.

Mogen medewerkers werken?

Daarnaast vormt de Corona Helpdesk in combinatie met de Corona Screening een handige manier om te inventariseren of medewerkers mogen werken. Middels de Corona Screening worden klachten uitgevraagd door middel van een korte online vragenlijst. Medewerkers die klachten rapporteren die kunnen wijzen op coronabesmetting, worden in contact gebracht met de helpdesk.

Onze gezondheidsprofessionals bespreken met de medewerker of zij wel of niet mogen werken. In het geval van een negatief werkadvies, wordt de medewerker doorverwezen. Onze professionals zijn op de hoogte van de doorverwijs- en ziekmeldprocedures van de werkgever en zullen deze inzetten om de medewerker via deze routes door te verwijzen. Waar nodig worden medewerkers ook doorverwezen naar de huisarts.

Gebruik maken van de helpdesk?

Wil jij gebruik maken van de Corona Helpdesk? Of heb je vragen over deze dienstverlening? Neem dan contact met ons op via onderstaande button of bel naar ons algemene nummer 088-0223866.

Neem contact op link

Doorverwijsprotocol

De Corona Helpdesk werkt op basis van onderstaand doorverwijsprotocol.