Offerte aanvragen link
Menu link link
Portretfoto van marketeer Iris Bouman.
Iris Bouman 26 mei, 2020

Protocol PMO in coronatijd

Adaptics heeft een protocol opgesteld waardoor we het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) kunnen uitvoeren volgens de richtlijnen van het RIVM. De protocollen en maatregelen zijn getoetst en goedgekeurd door Rienks Arbodienst. Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen op 11 mei voeren we weer Preventief Medische Onderzoeken uit.

Onderzoek op 1,5 meter

Veel van de fysieke testen uit ons PMO kunnen worden uitgevoerd op 1,5 meter afstand. De professional geeft de medewerker in dit geval instructies op afstand. Voor enkele testen is het echter niet mogelijk om op 1,5 meter afstand te blijven. Denk aan het uitvoeren van een vingerprik, ECG, venapunctie of fysiotherapeutisch onderzoek. Wij testen alle deelnemers voorafgaand aan het onderzoek middels een triageformulier op klachten. Wanneer iemand geen klachten heeft is het, indien niet anders mogelijk, toegestaan om op minder dan 1,5 meter van elkaar te werken.

 

Beschermende middelen

Zowel de professional als deelnemer is verplicht voor binnenkomst de handen te reinigen met alcohol. Beide dragen tijdens het PMO een mondkapje. Daarnaast vervangt de professional per deelnemer zijn handschoenen.

 

Inventariseren gezondheid

Wij bevragen onze professionals dagelijks op eventuele gezondheidsklachten. Zijn er klachten, dan mogen zij niet werken totdat zij klachtenvrij zijn. Daarnaast nemen we met iedereen contact op voordat ze langskomen voor het PMO, met de vraag of men eventuele gezondheidsklachten heeft. Zijn die aanwezig, dan mag men niet deelnemen aan het onderzoek.

 

Reinigen gezondheidsbus

Onze Gezondheidsbus wordt grondig schoongemaakt. Om de 2 uur en aan het einde van de dag reinigen we de bus volledig. Daarnaast maakt de professional alle apparatuur na de komst van een deelnemer grondig schoon met alcohol doekjes. Zo is de apparatuur bij elke deelnemer schoon.

 

Maatregelen per test

Met de komst van het coronavirus kwamen onze Gezondheidsbussen stil te staan. Negen weken lang kon geen Preventief Medisch Onderzoek worden uitgevoerd. We zijn blij dat we na de versoepeling van de maatregelen op 11 mei onze Gezondheidsbussen weer in kunnen zetten om te doen waar we energie van krijgen: organisaties blijvend vitaler maken. En dit alles veilig en op afstand. Benieuwd naar de specifieke maatregelen per test?

Bekijk het volledige protocol hier

top