Plan gratis adviescall link
Menu link link
sub('image', 'alt')
Vraag direct een offerte aan!
Over een traject Leefstijlcoaching

Medewerkers helpen met het realiseren én volhouden van een betere leefstijl? Dat kan met een traject Leefstijlcoaching!

Onze leefstijlcoaches focussen zich op het volhouden van een leefstijlverandering. Hoe? Door zich te verdiepen in de oorzaak van de hulpvraag. Wil iemand gezonder eten? Dan achterhalen zij waarom dit tot nu toe niet lukt. Ligt emotie-eten hieraan ten grondslag en gaat het om doorbreken van gewoontepatronen? De medewerker houdt gezond eten pas vol als het echte obstakel is aangepakt.

De uitgevraagde oorzaak neemt de leefstijlcoach mee in het traject. De leefstijlcoach gaat met de medewerker in gesprek, leert vaardigheden aan en geeft ‘huiswerk’. Het resultaat? Een persoonlijk plan dat de medewerker volhoudt.

Met een 0- en 1-meting maken we inzichtelijk wat het traject heeft opgeleverd. Bij minimaal 15 medewerkers ontvangt je organisatie een anonieme groepsrapportage. Zo ben je in staat je vitaliteitsbeleid verder te optimaliseren.

Specificaties

Doelgroep

Alle medewerkers

Duur

8 uur (6 tot 9 maanden)

Locatie

Online

Prijs

€ 0,

Bekijk hier het resultaat van een leefstijlcoachtraject

Door het uitvoeren van een 0- en 1-meting hebben we inzichtelijk wat Leefstijlcoaching organisaties oplevert:

  • Medewerkers voelen zich in staat om de gedragsverandering vol te houden
  • Medewerkers die vinden dat zij voldoende bewegen: +18%
  • Medewerkers die vinden dat zij voldoende slapen: +11,4%
  • Medewerkers die vinden dat zij gezond eten: +16,2%
  • Langdurig verzuim nam af met 6,1%
Bekijk hier voorbeeld hulpvragen

De medewerker kan bij een leefstijlcoach terecht met leefstijlvragen, zoals:

  • Vaker willen sporten
  • Wens om af te vallen
  • Beter kunnen ontspannen
  • Slaapkwaliteit verbeteren
  • Gezond gedrag volhouden
Bekijk hier hoe wij focussen op duurzame gedragsverandering

Onze Leefstijlcoaching is gericht op het realiseren van blijvende gedragsverandering. Je ziet vaak dat mensen een gedragsverandering op het gebied van leefstijl, zoals gezonder eten of mee bewegen, slechts enkele maanden volhouden. Daarna vervallen ze weer in hun oude gedrag. Dit gebeurt wanneer geen rekening wordt gehouden met de psychologische basisbehoeften van de mens én de motivatie voor de gewenste verandering. Hier maakt onze Leefstijlcoaching het verschil.

Onze Leefstijlcoaching heeft een stevig wetenschappelijk fundament. Deze theoretische basis zorgt voor scherpe gespreksvoering door onze coaches en effectieve tools om het gedrag blijvend te veranderen richting meer vitaliteit. De psychologische basisbehoeften van de mens (autonomie, sociale verbinding en competentie) staan hierin centraal, aangevuld met de fysieke basisbehoeften. Deze vormen het fundament van de hulpvraag van de deelnemer op het gebied van leefstijl; gezondheid, voeding, beweging en slaap.

Meer bewegen lijkt te gaan over leefstijl en gezondheid, maar kan ook betekenen dat iemand zich beter wil voelen, meer energie wil hebben en het humeur wil verbeteren om hierdoor leuker te zijn in de omgang en meer open te staan voor (ver)binding. Het kennen en begrijpen van de échte drijfveren is de start van een effectieve aanpak en duurzame motivatie. Vervolgens focussen we op het aanleren van (nieuwe) vaardigheden om doelen te bereiken met blijvend resultaat.

Lees hier over onze ervaren leefstijlcoaches

Al onze leefstijlcoaches volgden een opleiding bij Chivo; kennisinstituut voor vitaliteitsprofessionals. Binnen de opleidingen van Chivo staat een wetenschappelijke onderbouwing centraal. Met diepgaande kennis over gedrag, motivatie en vitaliteit, zijn onze coaches in staat via scherpe gesprekstechnieken een praktische interventie te bieden. Zij begeleiden medewerkers naar blijvend vitaler gedrag door het scherpstellen van de hulpvraag en het aanleren van vaardigheden om gedrag te veranderen én vol te houden.

Ga jij voor interveniëren met impact?

Vraag eenvoudig je offerte voor Leefstijlcoaching aan.

Vraag direct een offerte aan! link

Deelnemers beoordelen Leefstijlcoaching met een

8.3
Deelnemer Vitaliteitscoaching Hulpvraag omtrent leefstijl
“Ik heb een leefstijl gevonden die bij mij past én die ik vol kan houden. Hierdoor kan ik betere keuzes in mijn leven maken.”
Ervaringsverhaal

“Ik heb nu de handvatten om betere keuzes in het leven te maken”

top