Plan gratis adviescall link
Menu link link
sub('image', 'alt')
Vraag direct een offerte aan!
Over een traject Stresscoaching

Medewerkers helpen met het managen van negatieve stress? Dat kan met een traject Stresscoaching!

Stress is niet altijd slecht. We hebben het zelfs nodig om ons te focussen en optimaal te presteren. Er ontstaan pas problemen wanneer iemand geen overzicht meer heeft, controle verliest en signalen van het lichaam voor lange tijd negeert. Daarom focussen onze stresscoaches zich niet op het minderen, maar juist op het managen van stress.

De stresscoach begeleidt de medewerker bij het oplossen van structurele stressproblemen. Waar ligt de oorzaak van de stress? En wat heeft de medewerker nodig om goed met stress om te gaan? De stresscoach leert de medewerker de benodigde vaardigheden om het gedrag aan te passen en in de toekomst beter om te gaan met stress.

Het resultaat maken we inzichtelijk met een 0- en 1-meting. Bij minimaal 15 medewerkers bieden we een anonieme groepsrapportage aan. Dit biedt inzichten voor het optimaliseren van je vitaliteitsbeleid.

Specificaties

Doelgroep

Alle medewerkers

Duur

8 uur (6 tot 9 maanden)

Locatie

Online

Prijs

€ 0,

Bekijk hier het resultaat van een stresscoachtraject

Door het uitvoeren van een 0- en 1-meting hebben we inzichtelijk wat stresscoaching organisaties oplevert:

  • De groep medewerkers die hinderlijke stress ervaart nam af met 31,6%
  • 35,5% loopt minder risico op psychische klanten en voelt zich mentaal sterker
  • De groep medewerkers die voldoende herstelt na een werkdag is gestegen met 20,3%
  • Langdurig verzuim nam af met 6,1%
  • Productievere medewerkers
Bekijk hier hoe wij focussen op duurzame gedragsverandering

Onze Stresscoaching geeft medewerkers de informatie en vaardigheden om hun stress te managen. Vaardigheden die zij hun hele leven kunnen blijven inzetten in stressvolle situaties. We gaan dus voor een duurzame aanpak op het gebied van stress. Hoe doen we dat? Onze Stresscoaching is wetenschappelijk onderbouwd. Op basis van deze theoretische basis zetten onze stresscoaches scherpe gespreksvoering en praktische tools in om het gedrag van medewerkers blijvend te veranderen.

De psychologische basisbehoeften van de mens (autonomie, sociale verbinding en competentie) staan hierin centraal, aangevuld met de fysieke basisbehoeften zoals voeding, beweging en slaap. Negatieve stress komt voort uit een tekort aan één of meer van deze basisbehoeften. Zo gaat een vraag rondom stressmanagement vaak over assertiviteit, plannen en grenzen aangeven en stoppen met geleefd worden. Daarmee voed je vooral de psychologische basisbehoefte autonomie: doen wat je zelf leuk en belangrijk vindt.

Het kennen en begrijpen van de echte drijfveren is de start van een effectieve aanpak en duurzame motivatie. Dit vullen we aan met het aanleren van (nieuwe) vaardigheden om doelen te bereiken én vol te houden.

Lees hier over onze ervaren stresscoaches

Al onze stresscoaches volgden een opleiding bij Chivo; kennisinstituut voor vitaliteitsprofessionals. Binnen de opleidingen van Chivo staat een wetenschappelijke onderbouwing centraal. Met diepgaande kennis over gedrag, motivatie en vitaliteit, zijn onze coaches in staat via scherpe gesprekstechnieken een praktische interventie te bieden. Zij begeleiden medewerkers naar blijvend vitaler gedrag door het scherpstellen van de hulpvraag en het aanleren van vaardigheden om gedrag te veranderen én vol te houden.

Ga jij voor medewerkers die stress kunnen managen?

Vraag eenvoudig je offerte voor Stresscoaching aan.

Vraag direct een offerte aan! link

Deelnemers beoordelen Leefstijlcoaching met een

8.3
Deelnemer Stresscoaching Hulpvraag omtrent stress
“Ik ben een relaxter persoon geworden en dat heeft ook positieve invloed op werk en privé.”
Ervaringsverhaal

“Loslaten gaf mij een leuker leven en meer controle”

top