Plan gratis adviescall link
Menu link link
Arriva

In balans met
Leon van Stippent.

Hij draait er niet omheen, Leon van Stippent uit Colijnsplaat. “Ik had overgewicht en daar moest echt iets aan gebeuren”, zegt de 37-jarige Leon die al zo’n 16 jaar buschauffeur is op de stads- en streekdienst in Den Bosch, Bergen op Zoom en Roosendaal. Exploitatiemanager Edwin Vissers vroeg hem begin dit jaar of hij mee wilde doen aan een lifestyle-traject.

“Kijk, ik woog 135 kilo en dat is natuurlijk veel te veel. Mijn vader had nog veel meer overgewicht en kreeg het voor elkaar om in een jaar tijd 40 kilo af te vallen. Ook mijn vrouw viel 30 kilo af. Ik vond daarom dat ik ook het roer moest omgooien”, vertelt Leon openhartig.

Leon’s doel was om per maand 2 kilo af te vallen. Inmiddels is dat getal al ruim overschreden. Binnen een half jaar is Leon al 30 kilo afgevallen. “Hoe ik dat doe? Door een verandering in te zetten van mijn persoonlijke leefstijl. Ik dronk voorheen veel energy drankjes. Ook aten mijn vrouw en ik ’s avonds regelmatig een zak chips leeg. Dat doen we nu niet meer. Als we nu iets lekkers willen, maken we een komkommerhapje met een beetje tonijn en tomaat. Heerlijk en nog gezond ook. Zowel mijn vrouw als ik, zijn ons zeer bewust geworden van regelmatig eten.”

“Ik ben dus niet op dieet maar heb alleen mijn leefstijl veranderd.”

Leon doet mee aan het lifestyle-traject dat via adviesbureau Adaptics wordt gegeven. “Wat ik doe, is eenvoudig. Ik eet eigenlijk normaal en heel regelmatig. Om de twee uur neem ik iets. Ik begin ’s ochtends met magere yoghurt en muesli, daarna tussendoor fruit, met de lunch twee boterhammen, tussendoor een mueslireep en ‘s avonds normaal gezond eten. Ik eet veel groente uit de wok bijvoorbeeld. Ik ben dus niet op dieet maar heb alleen mijn leefstijl veranderd. Ook ben ik me echt bewust geworden van gezond eten, tussendoor neem ik zonnebloempitjes of een stukje fruit terwijl ik voorheen dan toch iets van chocolade at. Ik volg bijvoorbeeld ook de eetmeter-app en kan dan precies zien hoeveel calorieën ik verbruik. Per dag haal ik nu rond de 1800 calorieën. Bossche bollen, taart of koeken als verjaardagstraktatie sla ik af. Echt, als je wilt afvallen, moet je dat helemaal zelf doen dus dan moet je dat soort lekkers laten staan. Of het mij moeite kost? Nee, helemaal niet.”

Leon zorgt er ook voor dat hij iedere dag minimaal een uur wandelt. “We hebben een hond die uit moet, dan loop ik naar de Zeelandbrug. Daar woon ik vlakbij. Zelfs als ik late dienst heb en ’s nachts rond enen thuis ben, loop ik nog wel een uur. Dan voel ik me gewoon fit. En ja, de hond wandelt dan ook graag mee”, lacht Leon. Sinds kort traint Leon ook zijn buikspieren met een zogeheten Ab Roller trainer.

“Zelfs als ik late dienst heb en ’s nachts rond enen thuis ben, loop ik nog wel een uur. Dan voel ik me gewoon fit.”

Aan het begin van het lifestyle-traject had Leon een uitgebreid intakegesprek met zijn coach. Hij werd gewogen en zijn BMI percentage en inwendige vetpercentage werden vastgesteld. Daarna volgden regelmatig contactmomenten. “Binnenkort heb ik weer een afspraak met mijn coach. Voor mij is dat echt een stok achter de deur om te laten zien hoe met me gaat.” Tijdens een personeelsbijeenkomst werd Leon onlangs zelfs als voorbeeld genomen. “Edwin Vissers zei dat ik even moest gaan staan om te showen hoe ik eruit zag. Dat vond ik een groot compliment.”

Foto van Leon van Stippent.

Leon heeft vòòr het lifestyle-traject van alles geprobeerd om af te vallen. “Diëten met shakes, noem maar op. Het nadeel daarvan is dat je heel snel afvalt in korte tijd en dat je eigenlijk nooit meer normaal kunt eten en daarna ook zo weer aan komt. Wat dat betreft, is het lifestyle-traject voor mij een prima uitkomst!

”Ik val nu 4 tot 4,5kg in de maand af en voel me een stuk fitter als voorheen. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk, ik heb er veel zelfvertrouwen door gekregen en ben me bewust geworden van een gezonde levensstijl. Ik zie de toekomst met plezier tegemoet en wil bij deze Edwin Vissers hartelijk danken omdat hij in mij een juiste kandidaat zag voor het inzetbaarheidsplan.”

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Wij sparren graag met jou over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Plan een vrijblijvende adviescall in met één van onze adviseurs.

Meer cases bekijken?

top