Plan gratis adviescall link
Menu link link
RET

‘Hoe fit ben ik?’ binnen RET
leidt tot positieve geluiden.

Adaptics voert bij de Rotterdamse Electrische Tram N.V. (RET, Nederlands stadsvervoerbedrijf) de Gezondheidschecks uit (Preventief Medische Onderzoeken). Via de website www.hoefitbenik.nu melden medewerkers zich aan door online een vragenlijst in te vullen en zich vervolgens in te plannen voor een fysiek onderzoek in onze Gezondheidsbus. Op deze manier krijgen medewerkers inzicht in eigen gezondheid en vitaliteit. En dat leidt tot mooie succesverhalen.

Zo ook bij Pascal de Waard. Hij meldde zich in januari 2018 aan voor het Preventief Medisch Onderzoek bij de RET. ‘Op het moment dat ik de resultaten van mijn Gezondheidscheck kreeg, werd ik wakker geschud. Mijn cholesterol was te hoog, evenals mijn BMI en vetpercentage.’ De Waard realiseerde zich na het vitaliteitsgesprek in de Vitaliteitsbus maar al te goed wat de gevolgen hiervan konden zijn. Hart- en vaatproblemen wilde hij voorkomen. Wat hem te doen stond? Zijn leefstijl drastisch veranderen.

 

Aanleiding tot actie

‘Mijn Gezondheidscheck en vitaliteitsgesprek van Adaptics was genoeg aanleiding om in actie te komen. Ik heb een zittend beroep als dienstleider veiligheidstoezicht, dus zelf actie ondernemen was noodzakelijk.’ Via het interventieaanbod van de RET ging Pascal bij een hardloopclubje en liep voor de ronde van Kralingen.

Medewerker van RET is aan het sporten op een roeiapparaat.

Geen dieet maar leefstijlverandering

Pascal zorgde er voor dat hij via zijn eigen sportschool leefstijladvies krijgt. ‘Ik eet nu heel anders. Veel dingen eet ik nog wel gewoon, maar dan veel minder. En ik eet regelmatig. Ik ontbijt bijvoorbeeld netjes en ’s avonds eet ik mijn portie groente. Het is geen dieet maar een leefstijlverandering.’ Ook gaat Pascal één keer per week aan de slag met zijn personal coach. Dit helpt hem ook blessures te voorkomen.

“Het is geen dieet maar een leefstijlverandering”

Gewoonte versus gemakzucht

Pascal vertelt verder: ‘Vroeger was het gewoon gemakzucht. Buiten de deur eten deed ik vaak, even snel wat halen was gemakkelijk.’ Het feit dat Pascal zijn resultaten verbeterde duidt aan dat hij van zijn nieuwe leefstijl een gewoonte heeft gemaakt. ‘Al mijn waardes zijn in positieve zin veranderd. Mijn BMI is bijvoorbeeld van 29 naar 24 gedaald, dit is een flink verschil.’ Pascal ziet resultaat van zijn acties en voelt zich fitter.

“Al mijn waardes zijn in positieve zin veranderd. Mijn BMI is van 29 naar 24 gedaald, dit is een flink verschil.”

Investering met impact

De komende jaren blijft Adaptics voor de RET de Preventief Medische Onderzoeken uitvoeren, dus er zullen hopelijk nog meer succesverhalen volgen. De combinatie van de Gezondheidscheck op locatie met de Vitaliteitsbus, het interventieaanbod en voldoende communicatie rondom dit alles, zorgt ervoor dat de Gezondheidscheck binnen de RET leeft.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Wij sparren graag met jou over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Plan een vrijblijvende adviescall in met één van onze adviseurs.

Meer cases bekijken?

top