Plan gratis adviescall link
Menu link link
SPGPrints

SPGPrints is zich bewust van de invloed
die werk en gezondheid op elkaar hebben.

Stork Prints stelt haar medewerkers jaarlijks in de gelegenheid om deel te nemen aan een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Zo is voor Stork Prints in maart 2013 voor een productiegroep van circa 120 medewerkers een volledig gezondheidsrapport opgesteld en worden door de leeftstijladviseurs van Adaptics Scan@Work, in samenwerking met de bedrijfsartsen,  concrete handvatten geboden ter verbetering van de leefstijl.

“Adaptics biedt ons op een professionele, daadkrachtige wijze met snelle en to the point communicatie een goed beeld over de gezondheid en het werkvermogen van onze medewerkers.”

SPG Prints BV is een wereldwijd toonaangevend bedrijf in de textiel en grafische printing markt. Zij is expert in het aanbieden van totale systeemoplossingen van schermen, lak, inkt en digitale gravure op een breed scala van digitale printsystemen.

Dit artikel stond in de interne nieuwsbrief, Colourful People, van juli 2015. Begin 2015 hebben medewerkers van SPG Prints de mogelijkheid gekregen om individuele begeleiding te krijgen van een vitaliteitscoach van Adaptics om aan gestelde (gezondheids-)doelstellingen te werken. In dit artikel worden hun ervaringen gedeeld.

Medewerker SPG Prints:

“Dit traject heeft zeker zin gehad, het is een stok achter de deur en het kan wellicht wel dat ik vanwege de stimulans toch in actie ben gekomen om iets te gaan doen met mijn levensstijl.”

Een coach doet eigenlijk alleen monitoren maar bijvoorbeeld niet onder begeleiding sporten. Dit zou ik dan eerder een traject willen noemen. Ik zou het wel goed vinden als bewegen/vitaliteit een grotere rol krijgt binnen SPG Prints, bijvoorbeeld sportschoolplan, clinics, workshops of andere bewegingsmogelijkheden. Hoewel ikzelf niet zou weten of ik daar aan mee zou doen.

Ik vind het op zich wel goed dat dit mogelijk gemaakt is door SPG Prints. Het heeft vast en zeker voordelen voor hen als voor mij.

“Gezonde mensen zijn nu eenmaal minder ziek en meer gemotiveerd.”

Het is goed dat de mogelijkheid wordt geboden om in beweging te komen. Ik begrijp dat SPG Prints ergens wil zien dat het werkt of dat ze dit vanuit verzekeringsbelangen aanbieden. Hoe dan ook, het bied medewerkers in ieder geval de KANS om er iets mee te doen.

Voor mensen die weinig bewegen zal het zeker zin hebben, het komt ook voort uit de PMO onderzoeken. Ik ben niet iemand die het snel zal aanraden omdat ik een kleine schare aan collega’s om mij heen heb die ervan af weten.

“Ik kan me voorstellen dat het voor diegene die op een drempel/keerpunt staan, beter mee te krijgen zijn dan iemand die achterover blijft hangen en er niks mee doet.”

Naar mijn idee praten we er onderling niet heel veel over. Het gaat meestal in de kantine over werk gerelateerde zaken. Zo’n PMO onderzoek wordt voor mijn gevoel dan weinig besproken, het wordt ondergaan en daar is de kous weer mee af volgens mij. Ik moet er wel bij zeggen dat dit moet groeien en een bepaalde plek kan innemen binnen SPG Prints. Zulke onderzoeken en investeringen is niet iets wat vroeger door SPG Prints werd gedaan.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Wij sparren graag met jou over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Plan een vrijblijvende adviescall met één van onze adviseurs.

Meer cases bekijken?

top