Offerte aanvragen link
Menu link link
Portretfoto van Daan de Boer.
Daan de Boer 11 april, 2023

Zo beïnvloedt inflatie jouw organisatie en medewerkers

De hoge inflatiepercentages beïnvloeden jouw organisatie én medewerkers. Als organisatie ben je door prijsstijgingen meer geld kwijt om te produceren. Daarnaast staan de lonen onder druk. Hoe ga je hier als organisatie mee om? Je leest het in ons whitepaper Inflatie, vitaliteit en de krappe arbeidsmarkt: het belang van mensgerichtheid.

Stijgen de prijzen? Dan heeft de consument (jouw medewerkers dus ook) meer geld nodig om de consumptie op hetzelfde peil te houden. Dit kan leiden tot zorgen en dus een verlaagde vitaliteit en productiviteit.

 

Krapte op de arbeidsmarkt

Waar vroeger de combinatie van hogere kosten en de vraag om hogere lonen leidde tot ontslagrondes is er nu iets geks aan de hand. Door de krapte op de arbeidsmarkt is tegelijkertijd een slag om menscapaciteit gaande. Het gevolg: werkgevers strijden om personeel.

 

Onderscheiden op mensgerichtheid

Wij verwachten dat deze strijd om het werven en vasthouden van goed personeel nog een tijd aanhoudt. Een strijd die wordt gewonnen door organisaties die zich het beste weten te onderscheiden op hun mensgerichtheid.

 

Whitepaper Inflatie

Wij ontwikkelden een whitepaper waarin we uitgebreid ingaan op de relatie tussen inflatie en vitaliteit. Je leest concrete tips over:

  • Wat je als organisatie kunt doen om een gezonde en vitale werkplek te behouden die positief bijdraagt aan inflatie en economie
  • Hoe je jouw organisatie aantrekkelijker maakt voor (nieuw) personeel
  • Wat de rol is van werkgever én werknemer

Download de whitepaper hier >>

 

Verwant artikel

Persoonlijk leiderschap: de meerwaarde voor medewerkers

Vitaler personeel? Ontvang eens per kwartaal de laatste inzichten in onze gratis nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrieflink
Werknemer
background
top