Plan gratis adviescall link
Menu link link

Week van de
Overgang.

Bied vrouwen de informatie en handvatten om de overgang zo comfortabel mogelijk door te komen met het programma De Overgang.

 

Week van de Overgang: doorbreek de taboe

Van 8 t/m 14 april is het de Week van de Overgang. Het doel: de nog steeds heersende taboe rondom dit onderwerp doorbreken. Een belangrijke week om als organisatie bij stil te staan. Overgangsklachten worden namelijk vaak niet herkend. We zien zelfs met regelmaat dat bedrijfsartsen vrouwen tussen de 45 en 65 jaar onterecht het label burn-out geven. Dit kan leiden tot onnodige uitval van medewerkers. Voorzie vrouwen van de juiste kennis en handvatten én geef managers inzicht in hoe zij vrouwen kunnen ondersteunen op het gebied van overgang.

Programma De Overgang

Het programma De Overgang richt zich op vrouwen én het management binnen jouw organisatie.

Vrouwen ontdekken wat zij kunnen verwachten tijdens de overgang én hoe zij deze periode aangenamer maken. Wist je bijvoorbeeld dat klachten kunnen verbeteren door onder andere een gezonde leefstijl?

Het thema nog breder beetpakken? Voorzie het management van inzichten en handvatten om vrouwen in de overgang zo goed mogelijk te ondersteunen.

Vraag offerte aan >>

Bekijk onderstaand het programma

Het programma bestaat uit: training overgang op locatie + twee vitcalls per deelnemer voor €495 euro per deelnemer. Optioneel uit te breiden met een training gericht op managers van€ 1.100.
Het programma bestaat uit: training overgang op locatie + twee vitcalls per deelnemer voor €495 euro per deelnemer. Optioneel uit te breiden met een training gericht op managers van€ 1.100.
Vraag offerte aan >>

Toelichting programma De Overgang:

Training Overgang: luister naar je lichaam

Tijdens deze training leren vrouwen wat zij kunnen verwachten tijdens de overgang en ontdekken zij wat zij kunt doen om deze aangenamer te maken. Opvliegers kennen we wel, maar welke klachten kunnen er nog meer optreden? Wat gebeurt er nu eigenlijk in je lichaam? Wat betekent het voor jezelf en voor je omgeving? Tijdens de training doorbreken we een stukje van het taboe en leren vrouwen wat zij kunnen verwachten.

Het delen van informatie met elkaar, in een veilige omgeving, staat centraal. Deelnemers leren van elkaar, herkennen de signalen en ontdekken wat je zelf kunt doen. De trainster luistert, vat samen, vraagt door en creëert het bewustzijn dat de overgang geen ziekte is.

Vitcalls: 2 korte coachgesprekken

Met twee vitcalls van 50 minuten helpt een coach de deelnemers om concreet aan de slag te gaan met de verworven kennis uit de training. Waar wil de deelnemer zich op focussen? Onze Vitaliteitscoach biedt een luisterend oor en geeft gerichte persoonlijke adviezen.

De focus ligt op het vergroten van bewustzijn en het nemen van eigen regie. De coach adviseert oefeningen om mee aan de slag te gaan tussen beide calls. Tijdens de tweede Vitcall kijken coach en deelnemer wat wel en juist niet werkte en worden vervolgstappen uit gedacht. Zo is de deelnemer in staat om een eerste stap te zetten in het comfortabeler doorlopen van de overgang.

Training Overgang: zo ondersteun je vrouwen - doelgroep management

Tijdens deze training nemen we het management mee in het thema ‘de overgang’. Wat is het precies? Wat zijn de symptomen? Wist je bijvoorbeeld dat de symptomen lijken op een burn-out of depressie? Echter vragen ze om een heel andere aanpak. Belangrijk dus dat vrouwen goed worden geholpen. Maar hoe zorg je daarvoor? Wat is hierin de rol van de werkgever en bedrijfsarts? In 1 uur tijd neemt de trainer je hierin mee.

Vraag nu jouw programma aan!

  • Inzicht voor medewerkers
  • Impact met korte coachingsgesprekken
  • Inzicht voor management
Vraag offerte aan link
top