Plan gratis adviescall link
Menu link link

“Ik heb mijn energie en ritme weer terug”

Weer ritme in het leven krijgen; dat was het doel van Edwin. Door corona werd thuiswerken de norm. Edwin: “Ik had weinig energie en was mijn ritme kwijt. Toen ik via de mail een uitnodiging ontving voor een coachtraject, dacht ik dit is mijn moment!” Edwin ging met een coach aan de slag en met resultaat. “Door het krijgen van tools vond ik mijn ritme en energie terug én heb ik mezelf goed leren kennen.”

Lege batterij

Edwin is 30 jaar oud en werkt als business controller bij Vopak. Edwin: “Door het noodgedwongen thuiswerken vanwege Covid-19 werd mijn ritme minder en energielevel slechter. Als ik wakker werd had ik het idee dat ik niet goed had geslapen, terwijl ik wel op tijd naar bed was gegaan. Wanneer ik thuiswerkte, had ik niet de energie om acht uur lang te knallen. Voorheen dacht ik daar niet eens over na. Die energie was er gewoon.”

 

Laagdrempelig starten

Edwins hulpvraag was duidelijk: “Hoe kan ik mijn energielevel verbeteren? Het doel? Van energielevel 6 naar 8. Naast coachgesprekken kreeg ik opdrachten mee van mijn coach Patricia. Een van deze opdrachten was het autoregulatieschema. Een schema waar ik nog steeds veel aan heb. Hierin noteerde ik wat mij helpt om structuur, energie en ritme terug te krijgen. Ik ben gestart met makkelijke dingen zoals gezond eten en sporten. Dat vind ik leuk en zorgde gelijk voor meer energie.”

 

Overzichtelijker werken

Naast een gezondere structuur in het dagelijks leven heeft Edwin dit ook aangepakt in zijn werk. “Ik had ook moeite met de verwerking van mijn mail. Ik wilde iedereen beantwoorden. Dit zorgde voor veel onrust in mijn hoofd. Patricia leerde mij hoe ik mijn mail anders kon indelen met prioriteiten. En nu maak ik ook op vrijdag een planning in mijn agenda voor die week daarna. Compleet met pauzes. Dat geeft ook rust.”

Zelf de touwtjes in handen

“Je leeft normaal gesproken van dag tot dag, midden in de realiteit. Door een coachtraject word je ertoe gezet om even stil te staan en na te denken over wat nu eigenlijk goed voor jou werkt. Dit ontdekte ik door opdrachten die ik van Patricia kreeg, waar ik na het coachgesprek mee aan de slag kon. De volgende keer bespraken we dan waar ik tegenaan liep. Zo kreeg ik de touwtjes zelf in handen.”

 

Mezelf beter leren kennen

Het resultaat? “Mijn energie is weer goed. Ik zit nu richting mijn doel van een 8. Ik ben nu op vakantie geweest, wat natuurlijk ook energie geeft. Maar het belangrijkste is dat ik weet dat ik niet alleen vakantie of uitjes nodig heb om mijn energie op pijl te houden. Ik weet nu dat ook sociale contacten energie geven. Bijvoorbeeld gewoon even bij iemand op bezoek te gaan. Ik heb veel over mezelf geleerd!”

 

Verwante artikelen.

Vitaler personeel? Ontvang eens per kwartaal de laatste inzichten in onze gratis nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrieflink
Werknemer
background
top