Realiseer impact met deze opties voor opvolging van het PMO
In 2022 was er een explosie van PMO-aanvragen! Dit was fijn na twee moeilijke corona jaren. Echter blijft de draai naar de impactkant van onze dienstverlening als hoogste punt op onze agenda staan! Onderzoeken zonder voldoende invulling te geven aan de opvolging van de resultaten doen we niet meer.


In 2023 focussen wij ons volledig op het vergroten van onze impact bij klanten. Voor het creëren van impact dient er altijd opvolging te worden gegeven na een PMO. Daarom bieden wij klanten vanaf 2023 standaard vier opties voor het opvolgen van het PMO: een opvolggesprek, vitcall, inzetbaarheidsgesprek en vitaliteitscoaching. Onderstaand leg ik je uit wat deze opties precies inhouden.
Opvolggesprek
Met een opvolggesprek van 10 minuten geven wij opvolging aan de risicoprofielen voortkomend uit het Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Tijdens dit gesprek kijkt een coach samen met de deelnemer of er behoefte is aan een interventie en of er andere (hulp)vragen zijn n.a.v. het PMO. Opvolggesprekken zijn alleen uitvoerbaar wanneer Adaptics een vervolg interventie mag aanbieden. Een vervolginterventie kan bijvoorbeeld een Vitcall, inzetbaarheidsgesprek of Vitaliteitscoachingstraject zijn.
Vitcall
Met de VitCall bieden wij medewerkers de handvatten en tools om alert te blijven op hun inzetbaarheid. Een Vitcall is een coachgesprek van 50 minuten waarin een medewerker met een van onze vitaliteitscoaches in gesprek gaat. Onze vitaliteitscoaches bieden een luisterend oor en geven gerichte persoonlijke adviezen. Een Vitcall draagt bij aan het vergroten van het bewustzijn en het nemen van eigen regie over de eigen vitaliteit. Zo zet de medewerker een eerste stap om de vitaliteit te verbeteren.
Inzetbaarheidsgesprek
Een Inzetbaarheidsgesprek (intakegesprek) is de start van een Vitaliteitscoachingstraject. Een inzetbaarheidsgesprek duurt 90 minuten en is bedoeld voor de coach en coachee om de hulpvraag van de coachee duidelijk op tafel te krijgen. Aan het eind van het inzetbaarheidsgesprek vindt een go/no go moment plaats om te kijken of de hulpvraag van de coachee zich leent voor een geheel Vitaliteitscoachingstraject.
Vitaliteitscoaching
Onze Vitaliteitscoaching leidt tot minder verzuim, productievere medewerkers en duurzame gedragsverandering. Een medewerker (de “coachee”) wordt in 6 tot 9 maanden begeleid door onze vitaliteitscoach om met de persoonlijke uitdagingen aan de slag te gaan. Onze coaches kijken niet alleen naar leefstijlfactoren, maar ook naar mentale factoren. Zo zorgen we voor duurzaam resultaat. Voorbeeld hulpvragen zijn:
- Hoe leer ik beter mijn grenzen te herkennen en aan te geven?
- Hoe ga ik om met stress?
- Wat kan ik doen om meer te ontspannen?
- Wat geeft mij energie en wat kost mij energie?
- Hoe verander ik mijn leefstijl én houd ik dit vol?
Dit levert Vitaliteitscoaching op

- Minder verzuim
- Productievere medewerkers
- Minder medewerkers die hinderlijke stress ervaren
- Duurzame gedragsverandering
- Mogelijkheid tot afstemming met arts
- Ontvangst effectrapportage (vanaf 15 deelnemers)