Offerte aanvragen link
Menu link link

Onregelmatige
werktijden.

Onregelmatige werktijden hebben grote invloed op de vitaliteit van medewerkers. De juiste focus hierop verkleint gezondheidsrisico’s en voorkomt verzuim.

Invloed onregelmatige werktijden op vitaliteit

Ruim 5 miljoen mensen uit Nederland werken soms of frequent buiten kantoortijden (CBS, 2021). Waarvan 1,2 miljoen soms of frequent in de nacht. We weten inmiddels dat onregelmatige werktijden het biologische ritme verstoren. Dit heeft veel impact op de vitaliteit en gezondheid van medewerkers. Vooral op de lange termijn zijn deze gevolgen zichtbaar. Wist je dat bijvoorbeeld een tekort aan slaap invloed kan hebben op de wilskracht, het voedingspatroon, beweegpatroon en de mate van stressmanagement van medewerkers? Daarnaast zorgt langdurig nachtwerk voor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en mogelijk maag- en darmklachten. De gevolgen van onregelmatig werken zijn evident en helaas ongunstig; zowel fysiek als mentaal. De kans op langdurig verzuim wordt naarmate medewerkers ouder worden steeds groter. Een focus op het bevorderen van vitaliteit is van groot belang om jouw medewerkers inzetbaar te houden én vitaal hun pensioen te laten behalen.

Bewustwording medewerkers én organisatie

Onregelmatig werken vraagt nogal wat van je medewerkers. Daarom is het belangrijk dat jij medewerkers met onregelmatige werktijden ondersteunt en faciliteert om zo vitaal mogelijk te blijven. Te veel organisaties staan nog niet genoeg stil bij dit onderwerp. Dit komt vaak doordat leidinggevenden zelf geen ervaring hebben met onregelmatige werktijden. Start daarom bij bewustwording. Bewustwording bij leidinggevenden én bij medewerkers met onregelmatige werktijden. Zo leren beide groepen wat de gevolgen en risico’s van onregelmatig werken zijn. Geef medewerkers vervolgens de handvatten en tools om met de facetten van een onregelmatige werk- en leefstijl om te gaan. Maar hoe pak je dit precies aan? Wij helpen je met onderstaande diensten en interventies. Deze zijn gekoppeld aan onze integrale aanpak. Zo gaan we voor duurzaam resultaat.

Onze integrale aanpak bestaat uit verkennen, onderzoeken, analyseren, interveniëren en monitoren.
Onderzoeken

Vragenlijstonderzoek

Met een Preventief Medisch Onderzoek of Vital Scan krijg je inzicht in de vitaliteit en gezondheid van jouw medewerkers. Hierin stellen we vragen die specifiek zijn gericht op werknemers met onregelmatige werktijden. Zo krijg je inzicht in hoe onregelmatigheid invloed heeft op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Adviseren

Rapportages

De resultaten van het onderzoek ontvang je in een groepsrapportage. Hierin vind je overkoepelend hoe jouw werknemers scoren op vitaliteit en leefstijl. Daarnaast maken we inzichtelijk hoe medewerkers met onregelmatige werktijden scoren ten opzichte van overige medewerkers. We geven adviezen op groepsniveau met betrekking tot onregelmatige werktijden.

Deelnemers ontvangen een individuele rapportage die hen op weg helpt om met aandachtspunten aan de slag te gaan.

Interveniëren

Vitaliteitscoaching

Kampen medewerkers met een hulpvraag rondom vitaliteit? Denk aan het behouden van ritme, voldoende bewegen, gezonde voeding en slaapkwaliteit. Tijdens een traject van 6 tot 9 maanden gaan zij samen met een coach aan de slag met hun doelen. Onze coaches focussen zich tijdens het traject op blijvende gedragsverandering.

Interveniëren

Trainingen en online sessies

Wij bieden een uitgebreid trainingsaanbod. Zowel op locatie als online. De trainingen slaap, voeding en beweging verzorgen wij aan met een focus op medewerkers met onregelmatige werktijden. Daarnaast bieden wij trainingen aan over stress, ontspanning en motivatie.

Monitoren

Effectmetingen

Binnen de interventie Vitaliteitscoaching werken wij met een 0-meting en 1-meting. Zo zijn we in staat om het effect van deze interventie in kaart te brengen. En weet de medewerker welk resultaat deze heeft geboekt. Als organisatie krijg je overkoepelend een beeld van het effect van de interventie.

Geschikte aanpak voor jouw organisatie

Wil jij medewerkers met onregelmatige werktijden ondersteunen om vitaal te blijven? Wij helpen je met onze integrale aanpak. Bovenstaand vind je een overzicht van de diensten en interventies die je hiervoor in kunt zetten. Samen kijken we waar de behoeften van jouw organisatie liggen. Wil je bijvoorbeeld met specifieke fase(s) of interventies aan de slag? Of wil je de integrale aanpak in een andere volgorde inzetten? Dat kan. Onze Adviseurs vitaliteit en inzetbaarheid denken graag met je mee over de meest effectieve aanpak voor jouw organisatie.

Neem contact op

top