Plan gratis adviescall link
Menu link link

Wat is hybride werken?

Door de coronacrisis werkte een groot deel van Nederland thuis. Organisaties zien hiervan de voordelen. Het gevolg? We werken vanuit huis, op kantoor, op een openbare werkplek of in het openbaar vervoer. Het wisselen tussen plaats en tijd noemen we hybride werken.

Plan een adviescall in >>

Wat levert hybride werken op?

Over het algemeen zien medewerkers meer voordelen dan nadelen van verplicht thuiswerken (van Veldhoven, 2020). Zo ervaren medewerkers meer flexibiliteit, zorgt de verminderde reistijd voor meer vrije tijd en is werk hierdoor makkelijker met privéverplichtingen te combineren. Maar hybride werken brengt ook uitdagingen met zich mee.

Zo is het voor leidinggevenden en HR managers lastiger om vinger aan de pols te houden bij hun medewerkers. Zij zijn minder op de hoogte van belangrijke life-events. Het voorkomen van verzuim wordt hierdoor moeilijker. Medewerkers worden getest op hun veerkracht. Ineens moeten zij zélf een dagindeling maken, lopen werk- en privé een stuk meer in elkaar over en hebben zij vaak een minder goede werkplek.

Plan een adviescall in >>

Onze resultaatgericht aanpak bestaat uit vijf te combineren fases: verkennen, onderzoeken, analyseren, interveniëren en monitoren.
Ondersteuning bij hybride werken

Werken jouw medewerkers grotendeels thuis? En wil je hier een goede balans in vinden? Zorg dan dat hier een beleid voor ligt. Betrek je medewerkers hierbij. Onderzoek hoe het thuiswerken bevalt. Wat zien zij als voor- en nadelen? Hier is namelijk geen eenduidig antwoord op te vinden (Veldhoven, 2020). Wat de één als voordeel ervaart, ziet de ander als nadeel.

Ga dus naar de bron. Vanuit deze informatie ben je een stuk makkelijk in staat om te achterhalen wat er nu moet gebeuren om medewerkers te ondersteunen bij thuiswerken. Maar ook hoe dit er op de lange termijn uit moet zien. Hoe pak je dit aan? Onderstaand vind je een overzicht van onze diensten en interventies die jou hierbij helpen. Deze zijn gekoppeld aan onze resultaatgerichte aanpak.

Aangeraden diensten en interventies:

Onderzoeken

Vragenlijstonderzoek

Ontdekken hoe jouw medewerkers het hybride werken ervaren? Dat kan met Vital Scan: ons gestandaardiseerd PMO. Hier voegen we, indien gewenst, een module over hybride werken aan toe. Medewerkers nemen deel vanuit huis.

Interveniëren

Online trainingen en webinars

Wij bieden online trainingen en webinars waarin we medewerkers kennis laten maken met vitaliteitsthema’s. Ideaal om laagdrempelig het bewustzijn van medewerkers rondom vitaliteit te vergoten. Deze zijn los af te nemen of als (maatwerk) programma.

Monitoren

Vital Cycle

Bij hybride werken is het nog belangrijker om vinger aan de pols te houden bij je medewerkers. Met Vital Cycle meet je kort-cyclisch (bijvoorbeeld maandelijks) hoe de inzetbaarheid van medewerkers zich ontwikkeld. Zo hebben medewerkers en organisatie op tijd inzicht in risico’s.

Advies over hybride werken?

Wil jij advies over een vitaliteitsvraagstuk binnen jouw organisatie? 

Maak gebruik van onze gratis adviescall.

Een van onze adviseurs staat 30 minuten voor jou klaar als sparringpartner. Deze inventariseert de huidige stand van zaken en adviseert gericht op jouw organisatie. 

Gebruik maken van deze kans?

Plan je adviescall in link
top