Plan gratis adviescall link
Menu link link
Duurzame inzetbaarheid - De podcast

Beluister onze
podcasts.

Samen met onze Prevermo Groep zusjes ontwikkelen wij podcasts rondom diverse vitaliteitsthema’s. Beluister ze onderstaand.

Werkstress bestaat niet >>
Inflatie en werk: financieel fit door aandacht  >>
De overgang en werk: praat erover! >>

Podcast Werkstress bestaat niet

Begint een medewerker aan een nieuwe baan, dan is er in het begin altijd gezonde spanning, maar vooral energie en enthousiasme. Maar kijk je een jaar later, dan meten we vaak stress. Hoe komt dat? En nog belangrijker, hoe voorkomen we dat? Dat bespreken we in deze podcast met drie organisaties van Prevermo Groep: Amplooi, Onzecoach en Adaptics.

 

Podcast Inflatie en werk: financieel fit door aandacht

De hoge inflatiepercentages hebben invloed op organisaties én medewerkers. Een medewerker met financiële zorgen kan zich moeilijk concentreren, maakt vaker fouten, is vaker ziek, en heeft een negatief effect op de werksfeer. Tegelijkertijd is er door de krapte op de arbeidsmarkt een slag om menscapaciteit gaande. Het gevolg: werkgevers strijden om personeel. Een strijd die wordt gewonnen door organisaties die zich het beste weten te onderscheiden op hun mensgerichtheid. Hoe ga je hier als organisatie mee om? Dat bespreken we tijdens deze podcast samen met Daan de Boer, directeur Adaptics en Caroline Hertog, budgetcoach OnzeCoach.

 

Podcast De overgang en werk: praat erover!

Overgangsklachten worden nog veel te vaak onvoldoende herkend. Zelfs bedrijfsartsen geven vrouwen tussen de 45 en 65 jaar soms onterecht het label ‘burn-out’. Hiermee doen zij niet alleen de vrouwen tekort, maar het kost organisaties ook onnodig geld. Want als je weet hoe je effectief kunt omgaan met de overgang, dan kun je uitval voorkomen. Hoe zorgen we ervoor dat overgangsklachten beter worden herkend? Dat er makkelijker over wordt gesproken? En wat kun je hier als organisatie in betekenen? Dat bespreken we tijdens deze podcast samen met Brigitte van Ommen-Hagoort, vitaliteitscoach bij Adaptics en Aukje Huurman, Bedrijfsarts bij Capability.

 

Onze zusjes

Vitaliteit en gezondheid: Rienks ArbodienstDe Bedrijfspoli, Capablity, OnzeCoach en Qragt
Cultuur en leiderschap: Nolost en IHTOM
Competenties en wendbaarheid: Amplooi

 

Vitaler personeel? Ontvang eens per kwartaal de laatste inzichten in onze gratis nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrieflink
Werknemer
background
Verwant artikel

Zo beïnvloedt inflatie jouw organisatie en medewerkers

top