Plan gratis adviescall link
Menu link link
Bevlogenheid werkend Nederland

Bevlogen medewerkers halen voldoening uit hun werk, voelen zich vitaal, toegewijd en gaan helemaal op in hun werk (Schaufeli & Bakker, 2004). Dit klinkt als de ideale medewerker, toch? Nu het aantal burn-outs in Nederland de afgelopen jaren fors toeneemt, is het dus niet vreemd dat steeds meer organisaties zich focussen op het bevorderen van de bevlogenheid van medewerkers.

Maar hoe scoren we in Nederland op bevlogenheid? Uit onze data vanuit tien jaar onderzoek, blijkt dat 58,2% van werkend Nederland hoog tot zeer hoog bevlogen is. 8,4% scoort juist (zeer) laag op bevlogenheid. Hier is voor organisaties nog winst te behalen.

Plan een adviescall in >>

Onze resultaatgericht aanpak bestaat uit vijf te combineren fases: verkennen, onderzoeken, analyseren, interveniëren en monitoren.
Effect van bevlogen medewerkers

Bevlogenheid heeft grote voordelen. Zowel voor medewerkers als organisatie. Bevlogen medewerkers voelen zich beter en gelukkiger, scoren lager op burn-outklachten en zijn minder geneigd om de organisatie te verlaten (Schaufeli, et. al, 2013). Ook resulteert een grote bevlogenheid onder medewerkers in 27 procent minder verzuim, 62 procent minder veiligheidsincidenten, 18 procent meer productiviteit en 12 procent meer klantgroei (Schaufeli, 2017).

Bevlogenheid vormt dus een belangrijke manier om mensen langer en gezonder aan het werk te houden én de productiviteit te verhogen. Maar wat is bevlogenheid precies en hoe meet je het? En hoe verhoog je de bevlogenheid binnen je organisatie? Wij helpen je met onderstaande diensten en interventies. Deze zijn gekoppeld aan onze resultaatgerichte aanpak. Je bepaalt zelf met welke fases je aan de slag wilt, welke diensten en interventies je hiervoor in wilt zetten en in welke volgorde je deze inzet.

Aangeraden diensten en interventies:

Onderzoeken

Vragenlijstonderzoek

Met een Preventief Medisch Onderzoek of Vital Scan krijg je inzicht in de bevlogenheid van jouw medewerkers. Hoe wordt hier binnen jouw organisatie op gescoord?

Interveniëren

Vitaliteitscoaching

Kampen medewerkers met een hulpvraag rondom bevlogenheid of werkgeluk? Onze Vitaliteitscoaches helpen hen om de oorzaak te achterhalen en hier gericht actie op te ondernemen. Tijdens een traject van 6 tot 9 maanden gaan medewerkers aan de slag met hun doelen. Onze coaches focussen zich tijdens het traject op blijvende gedragsverandering.

Monitoren

Vital Cycle

Met Vital Cycle meet je kort-cyclisch (bijvoorbeeld eens per maand) hoe de inzetbaarheid van medewerkers zich ontwikkelt. In Vital Cycle wordt ook het thema bevlogenheid uitgevraagd. Zo hebben zowel medewerkers als organisatie op tijd inzicht in eventuele risico’s. Zo ben je in staat om op tijd actie te nemen.

Advies over het thema bevlogenheid?

Wil jij advies over een vitaliteitsvraagstuk binnen jouw organisatie? 

Maak gebruik van onze gratis adviescall. 

Een van onze adviseurs staat 30 minuten voor jou klaar als sparringpartner. Deze inventariseert de huidige stand van zaken en adviseert gericht op jouw organisatie. 

Gebruik maken van deze kans?

Plan je adviescall in link
top