Offerte aanvragen link
Menu link link

Bevlogenheid
medewerkers.

Bevlogenheid van medewerkers leidt tot meer betrokkenheid, minder frequent ziekteverzuim en betere arbeidsprestaties. Bekijk hier wat je kunt doen om de bevlogenheid van medewerkers te verhogen.

Bevlogenheid werkend Nederland

Bevlogen medewerkers halen voldoening uit hun werk, voelen zich vitaal, toegewijd en gaan helemaal op in hun werk (Schaufeli & Bakker, 2004). Dit klinkt als de ideale medewerker, toch? Nu het aantal burn-outs in Nederland de afgelopen jaren fors toeneemt, is het dus niet vreemd dat steeds meer organisaties zich focussen op het bevorderen van de bevlogenheid van medewerkers.

Maar hoe scoren we in Nederland op bevlogenheid? Uit onze data vanuit tien jaar onderzoek, blijkt dat 58,2% van werkend Nederland hoog tot zeer hoog bevlogen is. 8,4% scoort juist (zeer) laag op bevlogenheid. Hier is voor organisaties nog winst te behalen.

Plan een adviescall in >>

Effect van bevlogen medewerkers

Bevlogenheid heeft grote voordelen. Zowel voor medewerkers als organisatie. Bevlogen medewerkers voelen zich beter en gelukkiger, scoren lager op burn-outklachten en zijn minder geneigd om de organisatie te verlaten (Schaufeli, et. al, 2013). Ook resulteert een grote bevlogenheid onder medewerkers in 27 procent minder verzuim, 62 procent minder veiligheidsincidenten, 18 procent meer productiviteit en 12 procent meer klantgroei (Schaufeli, 2017).

Bevlogenheid vormt dus een belangrijke manier om mensen langer en gezonder aan het werk te houden én de productiviteit te verhogen. Maar wat is bevlogenheid precies en hoe meet je het? En hoe verhoog je de bevlogenheid binnen je organisatie? Wij helpen je met onderstaande diensten en interventies. Deze zijn gekoppeld aan onze integrale aanpak. Je bepaalt zelf met welke fases je aan de slag wilt, welke diensten en interventies je hiervoor in wilt zetten en in welke volgorde je deze inzet.

Aangeraden diensten en interventies:

Onderzoeken

Vragenlijstonderzoek

Met een Preventief Medisch Onderzoek of Vital Scan krijg je inzicht in de bevlogenheid van jouw medewerkers. Hoe wordt hier binnen jouw organisatie op gescoord?

Adviseren

Rapportages

De resultaten van het onderzoek ontvang je in een groepsrapportage. Hierin vind je overkoepelend hoe jouw werknemers scoren op bevlogenheid en werkgeluk. Waar liggen de risico’s? Hierin geven we gerichte adviezen.

Deelnemers ontvangen een individuele rapportage die hen op weg helpt om met aandachtspunten aan de slag te gaan.

Interveniëren

Vitaliteitscoaching

Kampen medewerkers met een hulpvraag rondom bevlogenheid of werkgeluk? Onze Vitaliteitscoaches helpen hen om de oorzaak te achterhalen en hier gericht actie op te ondernemen. Tijdens een traject van 6 tot 9 maanden gaan medewerkers aan de slag met hun doelen. Onze coaches focussen zich tijdens het traject op blijvende gedragsverandering.

Interveniëren

Online sessies

Wij bieden verschillende online sessies rondom het thema werkvermogen en werkgeluk. Denk hierbij aan de onderwerpen:

  • Verkennen van zingeving
  • Herken en benut je sterke eigenschappen
  • Onderhouden en verbeteren van relaties

Deze zijn af te nemen als interactief webinar of kennisdelende training.

Monitoren

Vital Cycle

Met Vital Cycle meet je kort-cyclisch (bijvoorbeeld eens per maand) hoe de inzetbaarheid van medewerkers zich ontwikkelt. In Vital Cycle wordt ook het thema bevlogenheid uitgevraagd. Zo hebben zowel medewerkers als organisatie op tijd inzicht in eventuele risico’s. Zo ben je in staat om op tijd actie te nemen.

Monitoren

Effectmeting

Binnen de interventie Vitaliteitscoaching werken wij met een 0-meting en 1-meting. Zo zijn we in staat om het effect van deze interventie in kaart te brengen. En weet de medewerker welk resultaat deze heeft geboekt. Als organisatie krijg je overkoepelend een beeld van het effect van de interventie.

Ook met Vital Cycle ben je in staat het resultaat van interventies te meten.

Advies over het thema bevlogenheid?

Wil jij advies over een vitaliteitsvraagstuk binnen jouw organisatie? 

Maak gebruik van onze gratis adviescall. 

Een van onze adviseurs staat 30 minuten voor jou klaar als sparringpartner. Deze inventariseert de huidige stand van zaken en adviseert gericht op jouw organisatie. 

Gebruik maken van deze kans?

Plan je adviescall in link
top