Offerte aanvragen link
Menu link link

Fysieke
klachten.

Een kwart van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door klachten aan het bewegingsapparaat. Dit leidt tot langdurige uitval. Bekijk hier wat je kunt doen om dit te signaleren en te voorkomen.

 

Fysieke klachten en verzuim

Ziekteverzuim wordt voor 24 procent veroorzaakt door klachten aan het bewegingsapparaat (Arbobalans TNO, 2020). Zoals klachten aan nek, armen, benen, heup en rug. Het gemiddeld aantal verzuimdagen is met 30 dagen relatief hoog. Dit verzuim brengt de nodige kosten met zich mee voor jou als werkgever. Wist je dat eén dag verzuim gemiddeld 250 – 300 euro kost? Reken maar uit.

Langdurige fysieke klachten ontstaan niet alleen bij productiemedewerkers die een hoge fysieke arbeidsbelasting hebben. Ook langdurig verkeerd achter je bureau zitten kan leiden tot klachten en uiteindelijk verzuim. Voldoende reden om als organisatie beleid te voeren om fysieke klachten te voorkomen.

Plan een adviescall in >>

Faciliteer medewerkers

Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid om medewerkers een veilige en gezonde werkplek te bieden. Het is dan ook van belang om medewerkers te faciliteren in de middelen en handvatten om fysieke klachten te voorkomen. Denk aan het bieden van een ergonomische werkplek en richtlijnen voor het uitvoeren van zware fysieke arbeid. Op deze manier vergroot je ook  de belastbaarheid.

Het resultaat: productievere medewerkers met meer werkplezier die langer door kunnen én willen werken. Minder verzuim en dus minder kosten. Maar hoe pak je dit aan? Wij helpen je met onderstaande diensten en interventies. Deze zijn gekoppeld aan onze integrale aanpak.

Aangeraden diensten en interventies:

Onderzoeken

Vragenlijstonderzoek

Met een Preventief Medisch Onderzoek of Vital Scan krijg je inzicht in de huidige vitaliteit en gezondheid van je medewerkers. We vragen hierin ook Klachten Houding en Bewegingsapparaat (KHB) en Klachten aan Arm, Nek en Schouders (KANS) uit.

Onderzoeken

Fysieke tests

Ons PMO bestaat, naast het vragenlijstonderzoek, ook uit fysieke tests die inzicht geven in de huidige fysieke gezondheid van je medewerkers. Daarnaast bieden we Fysiotherapeutisch bewegingsonderzoek aan waarin we kijken naar gewrichten, bewegingsvrijheid en we specifieke klachten bevragen.

Adviseren

Rapportages

De resultaten van het onderzoek ontvang je in een groepsrapportage. Waar liggen de risico’s rondom fysieke klachten? Wij geven gerichte adviezen om deze risicoprofielen aan te pakken.

Deelnemers ontvangen een individuele rapportage die hen op weg helpt om met aandachtspunten aan de slag te gaan. Indien nodig verwijzen we gericht door.

Interveniëren

Interventieportaal

Zet interventies in gericht op de risico’s rondom fysieke klachten. Met ons interventieportaal bieden wij de mogelijkheid om medewerkers interventies aan te bieden die voor hun relevant zijn. Dit doen we door de resultaten van het individu te koppelen aan passende interventies. Het aanbod is zeer uitgebreid en bestaat uit interventies van Adaptics en samenwerkingspartijen.

Advies over het thema fysieke klachten?

Wil jij advies over een vitaliteitsvraagstuk binnen jouw organisatie? 

Maak gebruik van onze gratis adviescall. 

Een van onze adviseurs staat 30 minuten voor jou klaar als sparringpartner. Deze inventariseert de huidige stand van zaken en adviseert gericht op jouw organisatie. 

Gebruik maken van deze kans?

Plan je adviescall in link
top