Plan gratis adviescall link
Menu link link
Portretfoto van marketeer Iris Bouman.
Iris Bouman 14 november, 2022

Podcast: werkstress bestaat niet!

‘Stijging zet door: 1,3 miljoen werknemers zitten thuis met burn-out klachten’, zo blijkt uit de TNO factsheet 2022. Zorgwekkende cijfers, die je als organisatie natuurlijk tegen wilt gaan. Wat kun je als organisatie, en zeker ook als leidinggevende doen aan stressmanagement? Dat is de vraag die wij in deze podcast bespreken.

Onze podcast Werkstress bestaat niet, is gemaakt voor HR professionals, leidinggevenden en ondernemers.
Onze podcast Werkstress bestaat niet, is gemaakt voor HR professionals, leidinggevenden en ondernemers.

Begint een medewerker aan een nieuwe baan, dan is er in het begin altijd gezonde spanning, maar vooral energie en enthousiasme. Maar kijk je een jaar later, dan meten we vaak stress. Hoe komt dat? En nog belangrijker, hoe voorkomen we dat? Dat bespreken we in deze podcast met drie organisaties van Prevermo Groep: Amplooi, Onzecoach en Adaptics.

 

Inhoud podcast werkstress

Vanuit onze verschillende expertises belichten we het onderwerp werkstress. Wat is werkstress precies? Hoe ontstaat het? En hoe ga je hier als organisatie mee om? De rol van leidinggevenden is hiervan van groot belang. Gaan zij structureel met hun medewerkers in gesprek over hun vitaliteit? En zijn zij in staat om signalen die wijzen op negatieve werkstress te herkennen? We bespreken welke eigenschappen en voorwaarden er gelden en hoe je leidinggevenden hierin traint. Tot slot bespreken we hoe de inzet van coaching positief bijdraagt aan het verminderen van werkstress. Kortom: beluister deze podcast voor een compleet verhaal over het voorkomen én bestrijden van werkstress.

 

Sprekers

  • Daan de Boer – directeur Adaptics
  • Martine de Troije – Coach en trainer Onzecoach
  • Caroline Slikker – Vitaliteitscoach en trainer Adaptics
  • Rik Nijkamp – directeur Amplooi

Veel plezier met het luisteren van de podcast: werkstress bestaat niet!

 

Hulp nodig op het gebied van werkstress?

 

Wij zijn een vitaliteits bureau met een helder doel: medewerkers blijvend vitaler maken. Want vitale medewerkers zorgen voor een gezonde organisatie. Samen met bedrijven kijken we waar uitdagingen liggen en hoe we deze zo effectief mogelijk kunnen aanpakken.

Meer informatie link

 

Amplooi is dé expert in de begeleiding en ontwikkeling van personeel. Dat doen zij met onze werkvermogen, arbeidsmobiliteit en talent-management dienstverlening. Amplooi zorgt ervoor dat het personeel van vandaag klaar is voor de uitdagingen van morgen. Door uit te dagen om te durven doen.

Meer informatie link

 

Onzecoach is dé partner in coaching van mensgerichte organisaties. Zij helpen organisaties en hun medewerkers in flow te komen én blijven. Via een breed en divers aanbod van coaches en collectieve programma’s helpt Onzecoach medewerkers om in hun kracht te komen en blijven.

Meer informatie link

Meer weten over stressmanagement? Onze adviseurs gaan graag met je in gesprek.
Verwant artikel

Stress en burn-out

top