Plan gratis adviescall link
Menu link link

Programma
werkstress.

Bied medewerkers de informatie en handvatten om hun werkstress te managen met het programma werkstress.

Werkstress managen

De afgelopen jaren nam verzuim als gevolg van psychosociale arbeidsbelasting flink toe. Een ongekend hoog aantal mensen ervaart klachten door hoge werkstress of werkdruk. Uit cijfers van TNO blijkt dat 36 procent van de medewerkers werkstress of werkdruk als reden van verzuim opgeeft (factsheet Week van de Werkstress TNO, 2020).

Stress is echter niet altijd slecht. We hebben stress nodig om ons te focussen en optimaal te presteren. De problemen ontstaan wanneer we geen overzicht meer hebben, de controle verliezen en signalen van ons lichaam negeren. Help medewerkers daarom met het managen van stress. Kunnen zij dit goed? Dan zijn zij effectiever én productiever (Rajaratnam, et. al, 2014)

Programma werkstress

Wij ontwikkelden een programma rondom werkstress, gericht op medewerkers én leidinggevenden.

Medewerkers leren de verschillende vormen van stress onderscheiden. Hoe zetten zij negatieve stress om naar flow: helemaal opgaan in het werk met optimale prestatie en eigen regie?

Leidinggevenden worden zich bewust van de invloed die zij hebben op de vitaliteit, stress en ontspanning van medewerkers. Welke vormen van stress zijn er? En hoe herken én manage je deze?

Bekijk het programma hier beneden.

Onderdeel 1 programma

Training stressmanagement

Twee varianten: gericht op medewerkers OF leidinggevenden

3 uur bij jou op locatie

10 tot 16 deelnemers per training

Actieve participatie

Onderdeel 2 programma

Opvolging met 1 Vitcall per persoon

Voor deelnemers van de training

Digitaal coachgesprek

50 minuten

Concrete tips en handvatten

Vraag offerte aan >>

Toelichting programma werkstress:

Training Stressmanagement voor medewerkers

Tijdens deze training ervaren medewerkers de verschillende vormen van stress en leren deze te herkennen én managen. Dit doen we door overzicht te creëren, controle te herwinnen en emoties constructief in te zetten. Medewerkers leren dat stress niet altijd slecht is. Stress heeft namelijk een belangrijke functie; het helpt ons focussen en presteren. Pas wanneer we overzicht, en een gevoel van controle verliezen, dan verandert stress in iets negatief. We hebben dan het gevoel te worden ‘geleefd’, of niet te kunnen voldoen aan onze eigen, of andermans verwachtingen. De basisbehoefte ‘autonomie’ komt dan onder druk te staan. In deze training leren medewerkers de verschillende vormen van stress onderscheiden. Hoe zetten zij deze negatieve stress om naar flow: helemaal opgaan in het werk met optimale prestatie en eigen regie?

Training Stressmanagement voor leidinggevenden

Tijdens deze training worden leidinggevenden zich bewust van de invloed die zij hebben op de vitaliteit, stress en ontspanning van medewerkers. Zij leren over de verschillende vormen van stress en hoe je deze kunt herkennen én managen. Dit doen we door overzicht te creëren, controle te herwinnen en emoties constructief in te zetten.

Daarnaast gaan we in op de invloed die leidinggevenden hebben op de vitaliteit, stress en ontspanning van medewerkers. Welke invloed heeft het getoonde leiderschap (in cultuur, sturing en voorbeeldgedrag) op de stress(beleving) van de medewerkers? Na afloop van de training weten leidinggevenden welke tools zij in kunnen zetten om hun eigen stress te managen, negatieve stress te voorkomen en effectief te ontspannen/herstellen. De deelnemer voelt zich zelfverzekerd en bekwaam om op een effectieve en constructieve manier in gesprek te gaan met medewerkers over stress.

Vitcall: kort coachgesprek

Met een Vitcall van 50 minuten helpt een coach de deelnemers om concreet aan de slag te gaan met de verworven kennis uit de training. Waar wil de deelnemer zich op focussen? Onze Vitaliteitscoach biedt een luisterend oor en geeft gerichte persoonlijke adviezen.

De focus ligt op het vergroten van bewustzijn en het nemen van eigen regie. De coach adviseert oefeningen om mee aan de slag te gaan. Zo is de deelnemer in staat om een eerste stap te zetten in het verbeteren van de eigen vitaliteit.

Vraag nu jouw programma aan!

  • Bewustzijn vergroten van medewerkers en leidinggevenden
  • Concrete tips en adviezen om direct actie te ondernemen
  • Aanzetten tot daadwerkelijke actie met een kort coachgesprek
Vraag offerte aan link
top