Offerte aanvragen link
Menu link link
Hybride werken

Vitaliteit bij
hybride werken.

Is hybride werken het nieuwe normaal binnen jouw organisatie? Dit vraagt (wederom) flexibiliteit en aanpassingsvermogen van medewerkers. Wij zien daarom als belangrijkste vraag: hoe gaat het met je medewerkers nu zij hybride werken? Bekijk onderstaand hoe jij hen helpt vitaal te blijven.

Binding en energie

Bij hybride werken zien wij dat twee belangrijke thema’s in vitaliteit op de proef worden gesteld. Namelijk sociale verbondenheid en energiek door het leven gaan. Wil je jouw medewerkers extra ondersteunen in de opstart van – of het goed blijven doorwerken in – hybride werken? Onderstaande diensten helpen hierbij.

Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching biedt medewerkers de kans om actief met binding en energie aan de slag te gaan. Een vitaliteitscoach gaat met de medewerker aan de slag met zijn of haar persoonlijke hulpvraag. De coach kijkt niet alleen naar leefstijlfactoren, maar juist ook naar psychologische basisbehoeften zoals eigen regie, sociale verbondenheid en competentie. En juist deze psychologische basisbehoeften zijn tijdens hybride werken van grote invloed op de vitaliteit van je medewerker.

Door samen met een coach verdieping te zoeken in de initiële hulpvraag, boeken medewerkers duurzame vooruitgang op het gebied van vitaliteit en leefstijl. Zo krijgen zij de energie, motivatie en veerkracht om alles uit hun persoonlijke kwaliteiten te halen. Het resultaat: productievere medewerkers, minder medewerkers die hinderlijke stress ervaren en minder verzuim.

Bekijk meer informatie

Online trainingsprogramma: hybride werken

Hybride werken heeft invloed op de sociale verbondenheid en energie van medewerkers. Wil je jouw medewerkers extra ondersteunen in de opstart van – of het goed blijven doorwerken in – hybride werken? Dat kan met ons programma van online sessies rondom hybride werken. Dit programma bestaat uit drie online sessie.

 • De basis van vitaliteit
 • Onderhouden en verbeteren van relaties
 • Balans tussen werk en ontspannen

De sessies zijn ook los af te nemen. Beide zijn beschikbaar als webinar of training.

Bekijk meer informatie

Vinger aan de pols

Hybride werken heeft invloed op de vitaliteit van je medewerkers. Medewerkers kunnen hierdoor meer eenzaamheid en lichamelijke klachten ervaren. Maar hoe krijg je dit als organisatie snel en effectief inzichtelijk? Met onderstaande diensten houd je vinger aan de pols én ben je in staat om gericht actie te ondernemen.

Periodieke screening vitaliteit medewerkers

Met onze Vital Cycle bieden wij je de mogelijkheid om medewerkers een korte vragenlijst over hun vitaliteit toe te sturen. Deze bestaat uit 14 vragen die voorspellend zijn voor gezondheid en vitaliteit. Dit doen we kort-cyclisch, bijvoorbeeld één keer per maand. Zo houd je constant vinger aan de pols en ben je in staat waar nodig bij te sturen. Meer informatie?

Meer informatie

Vragenlijst thuiswerkbeleving

Hoe beleven jouw medewerkers het hybride werken? Heeft jouw organisatie hier inzicht in? Dit vormt mooie input om het thuiswerken zo comfortabel mogelijk te maken. Wij hebben een korte wetenschappelijk gefungeerde vragenlijst ontwikkeld die jouw organisatie hier inzicht in geeft. In de vragenlijst behandelen we thema’s als:

 • Voor- en nadelen van thuiswerken
 • Gevoelens en stemming tijdens thuiswerken
 • Autonomie en binding
 • De ideale werksituatie

De zeven vragen geven inzicht in wat er goed gaat, maar ook in de knelpunten waar jouw medewerkers tegenaan lopen. Zo ben je als organisatie in staat om gericht actie te ondernemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem contact op

Vitaal thuiswerken

In veel gevallen zijn de faciliteiten thuis een stuk minder goed dan op kantoor, wat kan leiden tot lichamelijke klachten. Daarnaast heeft men een stuk minder contact met collega’s, met soms eenzaamheid als gevolg. Onderstaande diensten helpen jouw medewerkers om ook in tijden van thuiswerken vitaal te blijven.

Check van de thuiswerkplek

Werken jouw medewerkers voor een deel thuis? Dan is het belangrijk dat zij over een goede thuiswerkplek beschikken. Met de preventieve online check van de thuiswerkplek door ons zusterbedrijf Rienks, adviseert een Arbo adviseur jouw werknemers bij het zo goed mogelijk inrichten van de beeldschermwerkplek thuis. Zo voorkom je fysieke klachten door thuiswerken.

Zo doen we de check

Via een online gesprek kijkt een Arbo adviseur mee naar de thuiswerkplek. De Arbo adviseur geeft gerichte adviezen om de werkplek voor beeldschermwerk thuis zo goed mogelijk in te richten. De check gaat verder dan alleen een ergonomisch verantwoorde werkhouding.

Dit komt er tijdens de check aan bod:

 • Werkplek: stoel, bureau, beeldscherm(en), toetsenbord, muis, extra’s.
 • Werkhouding: zitten, staan, afwisseling.
 • Werkdruk: regelmogelijkheden, pieken, dalen.
 • Werkomgeving: verlichting, geluid.

De werknemer ontvangt het besproken advies van onze Arbo adviseur. Zo kan hij of zij het advies nog eens rustig nalezen. Eventuele aanpassingen kan de medewerker vaak zelf doen of in afstemming met de werkgever aanpassen.

Bekijk meer informatie

Online trainingen en webinars

Wij bieden online trainingen en webinars aan. Kortere online sessies waarin we medewerkers kennis laten maken met vitaliteitsthema’s of hierover de interactie met hen aangaan. Al deze online sessies helpen medewerkers om vitaal thuis te werken. De sessies zijn onderverdeeld in de hoofdthema’s:

 • Vitaliteit en stressmanagement
 • Young professionals
 • Leefstijl
 • Motivatie
 • Vitaal leiderschap
 • Hybride werken
 • Overig

Bekijk hier onze online trainingen en webinars

Leiderschap in tijden van hybride werken

Hybride werken vraagt om een goede betrokkenheid vanuit leidinggevenden. Maar hoe pak je dit als leidinggevende het beste aan? Al jaren lang organiseren wij de meerdaagse cursus Vitaal Leiderschap. Nu in een nieuw jasje gestoken, zodat jouw leidinggevenden de ondersteuning kunnen bieden die medewerkers nu nodig hebben.

Bekijk meer informatie

Op zoek naar begeleiding in arbeidsmobiliteit door loopbaancoaching en ontwikkeladvies? Ons zusterbedrijf Amplooi helpt je hier graag bij.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met Joske. Zij spart graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie.
Portretfoto van adviseur vitaliteit Joske Duifhuizen.
Verwant artikel

Protocol PMO in coronatijd

top