Offerte aanvragen link
Menu link link
Klantcase

Rijkswaterstaat: wetenschappelijk
onderbouwd inzetten op preventie.

Ook bij Rijkswaterstaat staat de vitaliteit van medewerkers op de agenda. Door gedegen onderzoek ligt er inmiddels een effectieve vitaliteitsaanpak. Adaptics levert hier sinds 2020 een bijdrage aan met de Algemene Vitaliteitscheck. Door de resultaten hiervan in een wetenschappelijk kader te plaatsen, wil Rijkswaterstaat de vitaliteitsaanpak verder aanscherpen. Jitske Both-Nwabuwe neemt je mee in het project en de toekomstplannen.

Het vraagstuk

In 2020 krijgt Adaptics de aanbesteding gegund. De opdracht? Het uitvoeren van het Preventief Medisch Onderzoek van Rijkswaterstaat: de Algemene Vitaliteitscheck (AVK). “Om te voldoen aan wettelijke arbeidsgezondheidskundig onderzoek, wilden wij al onze medewerkers een gezondheidsonderzoek aanbieden. Een mooie manier om ons huidige aanbod op het gebied van vitaliteit en preventie meer onder de aandacht te brengen”, vertelt Jitske Both-Nwabuwe, projectleider bij het cluster Werk en Gezondheid van Rijkswaterstaat. “Wij vonden het belangrijk dat de vragenlijst wetenschappelijk onderbouwd was én dat mensen met een risicoprofiel direct te zien kregen met welke instrumenten het cluster hen kan ondersteunen. Dit was mogelijk bij Adaptics.”

“Snel schakelen met één vast aanspreekpunt en aanpassen was nooit een probleem.”
Toekomstplannen

Het cluster Werk en Gezondheid heeft een helder plan om opvolging te geven aan de resultaten van de AVK. Hierin speelt de wetenschap een belangrijke rol. “De resultaten van de AVK gaan we naast de resultaten van het medewerkersonderzoek leggen. Vervolgens gebruiken we het Job Demands Resources Model. Zo kunnen we in kaart brengen of we momenteel al de juiste dingen doen. We bieden onze medewerkers nu mindfulness en leefstijlcoaching aan. Uit eerdere pilots bleek dat dit goed werkt. Ik verwacht dat bevestigd wordt dat we de juiste dingen doen. In dat geval willen we ons huidige aanbod bekender maken bij medewerkers. Mochten er heel andere punten uitkomen dan gaan we natuurlijk opzoek naar extra oplossingen”, aldus Jitske.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij sparren graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie. Plan een adviescall in met één van onze adviseurs.
Portretfoto van adviseur vitaliteit Laura San Martin.

Meer cases bekijken?

top