Plan gratis adviescall link
Menu link link
Portretfoto van marketeer Iris Bouman.
Iris Bouman 1 december, 2020

Bekijk onze kennissessies

Van 23 t/m 27 november vond de week van Duurzame Inzetbaarheid plaats. Adaptics was dit jaar wederom partner. Op deze pagina bekijk je gratis onze kennissessie, workshops en bijdrage aan de ronde tafelsessie.

 

Kennissessie Wie betaalt voor iets wat niet gebeurt?

Een gevleugelde uitspraak wanneer gesproken wordt over preventie is “Voorkomen is beter dan genezen”. Maar doen wij dat eigenlijk wanneer we spreken over de inzet van preventie? Voorkomen we echt, of zijn we pleisters aan het plakken op wat in beginsel al te ver is doorgeslagen? Hoe zouden we op een nieuwe manier naar preventie kunnen kijken? Op deze, en meer vragen, geven we jou tijdens deze sessie antwoord.

  • Je krijgt inzicht in wat preventie nu eigenlijk echt is en hoe dat afwijkt van wat we nu doen.
  • Je krijgt handvatten om preventie voor je te laten werken.
  • Door middel van een aantal rekenvoorbeeld laten we zien wat de businesscase achter preventie kan zijn.

Download het stappenplan businesscase preventie

 

Workshop Crisis of niet: zet in op vitale leiders

Een vitale club van medewerkers die duurzaam inzetbaar is, dat is wat jij wil. Want vitale medewerkers zijn aantoonbaar gelukkiger én productiever. Hoeveel invloed denk je dat leidinggevenden hierop hebben? Voor iedereen die nu denkt “heel veel!” is deze workshop bedoeld. Bij Adaptics geloven we in de kracht van vitale leiders. Want een leidinggevende kan pas invloed uitoefenen op de vitaliteit van een ander, wanneer hij of zij aandacht aan de eigen vitaliteit besteedt. En dat is pas het begin…

Tijdens deze workshop nemen we je mee in de belangrijkste pijlers van het zijn van een vitale leider:
• Vitaal voorbeeldgedrag
• Vertrouwen & aandacht
• Voeren van de effectieve dialoog

Én we geven tips hoe jij als HR-professional de beweging kan helpen inzetten om deze vorm van leiderschap binnen jouw organisatie te stimuleren en vergroten.

 

Workshop Stress: niet minderen, maar managen

Krijg je er ook al stress van? Al die berichtgeving over hoe gestresst werkend Nederland is. Coronastress, thuiswerkstress, prestatiedrukstress, alleballenindeluchthoudenstress.

We wéten het. Jij als HR-professional wordt ermee doodgegooid. De gratis webinars over dit thema vliegen je om de oren. Maar tóch zien wij de meerwaarde van het organiseren van nog een workshop over stress. Maar deze keer eens even nét wat anders ingestoken. Zodat jij na afloop op drie niveaus gericht aan de slag kan met stressmanagement.

  1. Zet eerst al die petten maar eens af, tot je enkel nog de ik-pet draagt. In een supersnelle speedsessie (want hey, we hebben maar 60 minuten!) proberen we je een beetje pijn te doen. Hoe gaat het nu eigenlijk écht met je?
  2. De ander. Na dit prikken gaan we er vanuit dat je ervaren hebt hoe complex het is, stressmanagement . We laten graag de Heilige Graal “eigen regie” de revue passeren.
  3. De organisatie. Dan zetten we een laatste stap omhoog. Wat betekent goed stressmanagement in de wondere wereld van HR?

 

Ronde tafelsessie Vitaliteitsbeleid

Tijdens een Ronde Tafelsessie gingen wij met Menzis en Tsuru in gesprek over het onderwerp Vitaliteitsbeleid.

top