Offerte aanvragen link
Menu link link
Dienstverlening corona

Vitaliteit in
tijden van corona.

Staat jouw organisatie stil bij het behouden van vitale medewerkers in coronatijd? Juíst nu zijn wendbaarheid en flexibiliteit ontzettend hard nodig. Om organisaties in coronatijd extra te ondersteunen op het gebied van preventie, bieden wij een aangepaste dienstverlening.

Preventieve coronatesten

Werken er binnen jouw organisatie medewerkers die niet thuis kunnen werken of waarvoor het lastig is 1,5 meter afstand te houden? Of is het noodzakelijk om bepaalde meetings, trainingen of workshops op locatie te organiseren? Laat je medewerkers dan preventief testen op corona. Zo voorkom je verspreiding op de werkvloer.

 • We werken met de door het RIVM goedgekeurde Abbott PANBIO™ COVID-19 Ag Rapid Test Device.
 • We werken volgens de protocollen en richtlijnen van de inspectie en overheid.
 • Het is mogelijk om bij een groter vermoeden op besmetting ook de PCR-test in te zetten. Zo bieden we extra zekerheid.
 • Onze gezondheidsprofessionals worden uitgebreid getraind en laten de deelnemer zo rustig en comfortabel mogelijk de test ondergaan.

Bekijk meer informatie

Stress & preventie burn-out

Je hebt het vast al in de media gelezen: sinds corona ervaren mensen steeds meer stress en vallen meer mensen uit als gevolg van een burn-out. Uit onderzoek van vakbond CNV blijkt zelfs dat een derde van de werkenden een hogere werkdruk ervaart dan ooit. Aan jou de taak om je medewerkers hierin zoveel mogelijk te helpen. Onderstaande diensten helpen organisatie én medewerker.

Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching biedt medewerkers de kans om actief met stress aan de slag te gaan. Een vitaliteitscoach gaat met de medewerker aan de slag met zijn of haar persoonlijke hulpvraag. De coach kijkt niet alleen naar leefstijlfactoren, maar juist ook naar psychologische basisbehoeften zoals eigen regie, sociale verbondenheid en competentie. En juist deze psychologische basisbehoeften zijn tijdens de coronacrisis van grote invloed op de vitaliteit van je medewerker.

Door samen met een coach verdieping te zoeken in de initiële hulpvraag, boeken medewerkers duurzame vooruitgang op het gebied van vitaliteit en leefstijl. Zo krijgen zij de energie, motivatie en veerkracht om alles uit hun persoonlijke kwaliteiten te halen. Het resultaat: productievere medewerkers, minder medewerkers die hinderlijke stress ervaren en minder verzuim.

Bekijk meer informatie

Online trainingen en workshops

Aangezien veel mensen thuiswerken, en dit bij verschillende organisaties meer de standaard gaat worden, bieden wij nu ook online trainingen en webinars aan. Kortere online sessies waarin we medewerkers kennis laten maken met vitaliteitsthema’s of hierover de interactie met hen aangaan. Op het gebied van stressmanagement bieden wij drie online sessies.

Stress helpt ons bij de prestaties die we dagelijks moeten leveren. Het helpt ons te focussen en optimaal te presteren. Stress wordt echter negatief als prestaties minder worden of iemand dreigt uit te vallen met mentale en/of psychische klachten. Negatieve stress kan veroorzaakt worden door allerlei situaties die in meer of mindere mate bedreigend voor ons zijn. Die dreiging ontstaat vooral door (mogelijke) beperking van de psychologische basisbehoeften: autonomie, sociale verbondenheid, het kennen en toepassen van competenties, en respect.

Wanneer je stress opmerkt bij je medewerkers, is het raadzaam om hier op alle drie deze vlakken mee aan de slag te gaan. Wij bieden deze mogelijkheid met onderstaande online sessies:

 • Manage je stress en herwin eigen regie
 • Onderhouden en verbeteren van relaties
 • Herken en benut je sterke eigenschappen

Lees meer over deze sessies

 

Vinger aan de pols

De coronacrisis heeft invloed op de vitaliteit van je medewerkers. Mensen ervaren meer stress, eenzaamheid, lichamelijke klachten door thuiswerken, etc. Maar hoe krijg je dit als organisatie snel en effectief inzichtelijk? Met onderstaande diensten houd je vinger aan de pols én ben je in staat om gericht actie te ondernemen.

Periodieke screening vitaliteit medewerkers

Wij bieden je de mogelijkheid om medewerkers een korte vragenlijst (5 tot 15 vragen) over hun vitaliteit toe te sturen. Deze screening geeft jouw organisatie inzicht in welke mensen risico lopen. Daardoor ben je in staat om direct actie te ondernemen en je medewerkers bijpassende interventies aan te bieden.

Wil je inzicht in het effect van deze interventies? Voer deze screening dan periodiek uit. Zo houd je constant vinger aan de pols en ben je in staat waar nodig bij te sturen. Meer informatie?

Neem contact op

Vragenlijst thuiswerkbeleving

Hoe beleven jouw medewerkers het thuiswerken? Heeft jouw organisatie hier inzicht in? Dit vormt mooie input om het thuiswerken zo comfortabel mogelijk te maken. Wij hebben een korte wetenschappelijk gefungeerde vragenlijst ontwikkeld die jouw organisatie hier inzicht in geeft. In de vragenlijst behandelen we thema’s als:

 • Voor- en nadelen van thuiswerken
 • Gevoelens en stemming tijdens thuiswerken
 • Autonomie en binding
 • De ideale werksituatie

De zeven vragen geven inzicht in wat er goed gaat, maar ook in de knelpunten waar jouw medewerkers tegenaan lopen. Zo ben je als organisatie in staat om gericht actie te ondernemen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem contact op

Vitaal thuiswerken

Werken jouw medewerkers sinds de coronacrisis grotendeels vanuit huis? Dan kunnen zij wel wat tips gebruiken om vitaal te blijven. In veel gevallen zijn de faciliteiten thuis een stuk minder goed dan op kantoor, wat kan leiden tot lichamelijke klachten. Daarnaast heeft men een stuk minder contact met collega’s, met soms eenzaamheid als gevolg. Onderstaande diensten helpen jouw medewerkers om ook in tijden van thuiswerken vitaal te blijven.

Check van de thuiswerkplek

Je medewerkers werken al langere tijd vanuit huis. Een goed ingerichte kantoorwerkplek is logisch, maar thuis is dat vaak de keukentafel met een standaard stoel. Met de preventieve online check van de thuiswerkplek door ons zusterbedrijf Rienks, adviseert een Arbo adviseur jouw werknemers bij het zo goed mogelijk inrichten van de beeldschermwerkplek thuis. Zo voorkom je allerlei klachten door thuiswerken.

Zo doen we de check

Via een online gesprek kijkt een Arbo adviseur mee naar de thuiswerkplek. De Arbo adviseur geeft gerichte adviezen om de werkplek voor beeldschermwerk thuis zo goed mogelijk in te richten. De check gaat verder dan alleen een ergonomisch verantwoorde werkhouding.

Dit komt er tijdens de check aan bod:

 • Werkplek: stoel, bureau, beeldscherm(en), toetsenbord, muis, extra’s.
 • Werkhouding: zitten, staan, afwisseling.
 • Werkdruk: regelmogelijkheden, pieken, dalen.
 • Werkomgeving: verlichting, geluid.

De werknemer ontvangt het besproken advies van onze Arbo adviseur. Zo kan hij of zij het advies nog eens rustig nalezen. Eventuele aanpassingen kan de medewerker vaak zelf doen of in afstemming met de werkgever aanpassen.

Bekijk meer informatie

Online trainingen en webinars

Aangezien veel mensen thuiswerken, en dit bij verschillende organisaties meer de standaard gaat worden, bieden wij nu ook online trainingen en webinars aan. Kortere online sessies waarin we medewerkers kennis laten maken met vitaliteitsthema’s of hierover de interactie met hen aangaan. Al deze online sessies helpen medewerkers om vitaal thuis te werken. De sessies zijn onderverdeeld in de hoofdthema’s:

 • De bouwstenen van vitaliteit
 • Young professionals
 • Leefstijl
 • Motivatie
 • Vitaal leiderschap
 • Overig

Bekijk hier onze online trainingen en webinars

Leiderschap in tijden van corona

Medewerkers werken op afstand, ervaren meer stress en onzekerheid rondom werk en hebben zorgen over de gezondheid van familie en vrienden. Dit vraagt om een goede betrokkenheid vanuit hun leidinggevenden. Maar hoe pak je dit als leidinggevende het beste aan? Al jaren lang organiseren wij de meerdaagse cursus Vitaal Leiderschap. Nu in een nieuw jasje gestoken, zodat jouw leidinggevenden de ondersteuning kunnen bieden die medewerkers nu nodig hebben.

Bekijk meer informatie

Op zoek naar begeleiding in arbeidsmobiliteit door loopbaancoaching en ontwikkeladvies? Ons zusterbedrijf Amplooi helpt je hier graag bij.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met Joske. Zij spart graag met je over de mogelijkheden voor jouw organisatie.
Portretfoto van adviseur vitaliteit Joske Duifhuizen.
Verwant artikel

Protocol PMO in coronatijd

top