Offerte aanvragen link
Menu link link

Vitale
leiders.

Vitale leiders zorgen voor een gezonde werkcultuur met als gevolg een toename in betrokkenheid, prestaties en vitaliteit. Bekijk hier hoe je vitale leiders realiseert.

Nieuw soort leider

De veranderende maatschappij vraagt om een nieuw soort leider. Er is steeds meer behoefte aan leidinggevenden die ondersteunen en coachen in plaats van sturen. Die meer focussen op verbinding en vertrouwen dan op resultaat. Dit vraagt veel van leidinggevenden.

Zo staan soft-skills meer centraal en moeten zij met hun medewerkers in gesprek over vitaliteit. Op zich een positieve ontwikkeling. Echter is het dan wel van belang dat de leidinggevende weet hoe je dit goed doet én dat deze zelf vitaal is. Leiderschapsstijl is namelijk bepalend voor de vitaliteit van medewerkers (Schaufeli, 2015).

Plan een adviescall in >>

Voordelen vitale leiders

Inzetten op vitale leiders heeft grote voordelen. Zowel voor leidinggevenden als medewerkers en organisatie. Leidinggevenden die hun medewerkers sturen op persoonlijke ontwikkeling, zorgen ervoor dat medewerkers met tegenslag om kunnen gaan, vitaler worden en optimaal presteren (Schaufeli, 2015). Deze hogere vitaliteit gaat gepaard met een hogere werkprestatie en een kleinere kans op verzuim (Steenbergen et al.).

Het gevolg? Lagere presenteïsmekosten en absenteïsmekosten. Ook stijgt de betrokkenheid van medewerkers. Dit zorgt voor winstmarges die bijna twee keer zo hoog zijn als bij minder betrokken medewerkers (Towers Watson, 2012). Maar hoe zorg je voor vitale leiders? Wij helpen je met onderstaande diensten en interventies. Deze zijn gekoppeld aan onze integrale aanpak.

Aangeraden diensten en interventies:

Onderzoeken

Vragenlijstonderzoek

Met een Preventief Medisch Onderzoek of Vital Scan krijg je inzicht in thema’s rondom leiderschap. We bevragen de relatie van de medewerker met en de sociale steun die die medewerker ervaart van de leidinggevende. Zo krijg je inzicht in welke mate jouw organisatie vitale leiders heeft.

Adviseren

Groepsrapportage

De resultaten rondom onderzoek naar leiderschap worden teruggekoppeld in een groepsrapportage. Hierin vind je hoe het er binnen jouw organisatie voor staat op het gebied van leiderschap. Waar liggen aandachtspunten?

Interveniëren

Programma Vitaal Leiderschap

Tijdens dit 3-daagse programma ontdekken leidinggevenden de kracht van persoonlijk leiderschap. Hoe vitaal zijn zij zelf? Op basis hiervan zijn leidinggevenden in staat om de vitaliteit van medewerkers te managen. Zij krijgen handvatten voor een goede dialoog, leren écht te luisteren en een vertrouwensrelatie op te bouwen.

Interveniëren

Online trainingen Vitaal Leiderschap

Naast ons uitgebreide programma op locatie bieden wij twee online trainingen van elk 2 uur. Deze zijn gericht op leiderschap op afstand:

  • Vitaal Leiderschap op afstand: de basis
  • Vitaal Leiderschap op afstand: blijf verbonden

Tijdens deze trainingen is er veel ruimte voor interactie.

Interveniëren

Leiderschapscoaching

Onze leiderschapscoaching is gericht op het creëren van meer bewustwording bij leidinggevenden van de eigen vitaliteit. Het traject draagt bij aan het bereiken van nieuwe doelen en het vergroten van de motivatie en veerkracht. Zowel bij de leidinggevende als bij zijn/haar medewerkers. Onze senior coaches ondersteunen de leidinggevende door te spiegelen en door te oefenen met voorbeelden uit de praktijk.

Monitoren

Effectmeting

Zowel binnen het programma Vitaal Leiderschap als leiderschapscoaching werken wij met een 0-meting en 1-meting. Zo weet de leidinggevende welk resultaat deze heeft geboekt. Als organisatie krijg je overkoepelend een beeld van het effect van de interventie. Op welke punten zijn je leidinggevenden vooruit gegaan?

Advies over vitaal leiderschap?

Wil jij advies over een vitaliteitsvraagstuk binnen jouw organisatie?

Maak gebruik van onze gratis adviescall.

Een van onze adviseurs staat 30 minuten voor jou klaar als sparringpartner. Deze inventariseert de huidige stand van zaken en adviseert gericht op jouw organisatie.

Gebruik maken van deze kans?

Plan je adviescall in link
top