Plan gratis adviescall link
Menu link link

X-learning: online en interactief werken aan vitaliteit

Adaptics ontwikkelde in samenwerking met Invitra X-learnings. X-learnings zijn e-learnings (online trainingen) die op een interactieve manier zijn ingestoken. Deelnemers krijgen op deze manier meer kennis en regie over hun vitaliteit.

Onze X-learnings zijn ontwikkeld vanwege de behoefte naar een meer interactieve manier van leren over en werken aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Elke X-learning bestaat uit vier trainingen. Tijdens deze trainingen krijgen deelnemers kennis en handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Onder andere een persoonlijk leerprofiel en leuke opdrachten stimuleert actieve deelname, met als doel gedragsverandering. Pas als je stap voor stap gedrag en gewoontes aanpast, kan er blijvende gedragsverandering optreden.

 

De voordelen van X-learning

 

1. Eigen regie

Door het interactieve aspect van de X-learnings draag je zelf actief bij aan de inhoud van de training. De antwoorden die jij geeft hebben invloed op de adviezen, waardoor eigenaarschap van deze adviezen wordt vergroot.

2. Maatwerk

Tijdens de trainingen beantwoord je vragen. Aan de hand van hoe je de vragen beantwoord, krijg je adviezen op maat. Met deze concrete adviezen op maat, kun je aan de slag met jouw vitaliteitsvraagstukken. Aan het eind van elke training creëer je een persoonlijk leerprofiel waar je de volgende training op voortborduurt.

3. Funfactor

Een training waarbij je alleen maar informatie krijgt aangereikt? Dit is dan geen training van Adaptics. Bij Adaptics vinden wij dat een training zowel informatief als interactief dient te zijn. Hierdoor vergroot je niet alleen je kennis, maar word je zelf gestimuleerd actief aan de slag te gaan en in beweging te komen.

Afbeelding van video uit X-learnings Adaptics.

De vier thema’s van onze X-learnings

Vitaliteit speelt een belangrijke rol om duurzaam inzetbaar te zijn én te blijven. Beweging, voeding, stress en slaap zijn voorbeelden van factoren die van invloed zijn op vitaliteit. X-learning biedt de mogelijkheid om meer kennis en vaardigheden op te doen over deze vier thema’s.

Slaap

Slapen doen we allemaal. Maar hoeveel slaap is voldoende om je fit te voelen? Wat is de functie van slaap? Zijn dutjes wel of niet een goede manier om slaap in te halen? En hoe kun jij je slaap verbeteren waardoor je overdag lekkerder in je vel zit? In de X-learning slaap leer je alles over slaap en welke rol dit speelt in jouw vitaliteit.

Voeding

Ons lichaam heeft voeding nodig om te herstellen, te bouwen en energie te leveren. Maar welke voeding geeft ons lichaam de juiste bouwstoffen? Hoe kun je variatie aanbrengen in je voedingspatroon en hoe leer je andere gewoontes aan zodat je gezondere keuzes kunt maken? De X-learning over voeding leert jou welk voedingspatroon goed is voor je lichaam en past bij je levensstijl. Hiermee krijg én houd je (zonder dieet) meer grip op je gewicht.

Stress

Stress kan ontstaan door werk, je privé, of een combinatie van beide. Stress ontstaat vaak onbewust; pas als stress langere tijd aanhoudt, kun je last krijgen van klachten. Deze klachten kunnen zowel lichamelijk als psychisch van aard zijn. Maar hoe ontdek je de eerste signalen van stress bij jezelf? Hoe kun je omgaan met langdurige stress? Wat is functie van stress en wat voor positieve- en negatieve effecten heeft stress? Met de X-learning stress ga je aan de slag met al deze vragen. Zo ontdekken deelnemers hoe zij stressklachten bij zichzelf kunnen voorkomen en aanpakken.

Beweging

Bewegen is belangrijk om je lichaam en geest gezond te houden. Bewegen kan op verschillende manieren. Beweging kan plaatsvinden in je dagelijkse activiteiten, maar kan ook een vorm van sport zijn. Hoe kun je meer gaan bewegen en hoeveel beweging is genoeg? Wat zijn de positieve effecten van bewegen voor zowel je lijf als voor je mind? En hoe hou je het vol om voldoende te bewegen? In de X-learning over beweging, ontdek je de antwoorden op deze vragen en kun je leren hoe je beweging in je dagelijks leven kan inbouwen.

top