Plan gratis adviescall link
Menu link link
Portretfoto van marketeer Iris Bouman.
Iris Bouman 11 januari, 2021

Adaptics lanceert Vital Scan: een online tool voor preventie op afstand

Adaptics lanceert een online tool die organisaties helpt om, bijvoorbeeld in tijden van corona, inzicht te krijgen in de vitaliteit van medewerkers. Het doel: organisaties in deze onzekere tijd helpen om met preventie bezig te blijven en uitval te voorkomen. Veel organisaties vinden dit momenteel lastig vanwege thuiswerken of door een hogere werkdruk. Daarom biedt Adaptics met Vital Scan een gestandaardiseerde preventieve scan.

Vital Scan

Met de Vital Scan vullen medewerkers online een gevalideerde vragenlijst in. Deze geeft hen inzicht in de huidige stand van zaken rondom hun vitaliteit. “Door de inzet van een online vragenlijst kan de medewerker ook vanuit thuis deelnemen. Het is mogelijk om het onderzoek uit te breiden met extra tests. Dit kan door het toesturen van een thuistestpakket, of met een fysieke health check op locatie. Zo beslissen organisaties zelf waar zij zich in deze tijd prettig bij voelen.”, aldus Daan de Boer, directeur Adaptics. Gebaseerd op deze resultaten krijgt de medewerker gepersonaliseerd advies om aan de slag te gaan met de vitaliteit. De organisatie ontvangt een geanonimiseerde groepsrapportage.

 

Snel inzicht door standaardisatie

Adaptics biedt de Vital Scan in drie vormen aan: de basisscan, de basisscan uitgebreid met een thuistestpakket of uitgebreid met een fysieke test. “Door de Vital Scan te standaardiseren, kunnen wij organisaties snel en voordelig inzicht geven. Steeds meer bedrijven beginnen de crisis financieel te voelen. Wij willen voorkomen dat als eerste op preventie wordt bezuinigd, want dat leidt snel tot een hoger verzuim. Door een voordelige en snelle oplossing te bieden willen wij organisaties ondersteunen in deze onzekere tijd. Daarnaast maken we het op deze manier ook voor het MKB laagdrempeliger om met preventie aan de slag te gaan.”, vertelt De Boer.

 

Samenwerkingspartijen

Adaptics zoekt  de samenwerking op met Niped en Meditel. Niped vult de basis Vital Scan aan met een thuistestpakket. Wanneer een organisatie kiest voor uitbreiding met een fysieke test wordt deze uitgevoerd door Meditel.

Lees meer over Vital Scan

Verwant artikel

Schatzoeken in HR-land (de vitaliteitsparadoxen)

Vitaler personeel? Ontvang eens per kwartaal de laatste inzichten in onze gratis nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrieflink
Werknemer
background
top